Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Ψήφιση νομοσχεδίου για υδροπλάνα ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Αριστείδη Μπουρδάρα, στο οποίο έθεσε επιτακτικά το θέμα της άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά στη δρομολόγηση των υδροπλάνων.
«Η φετινή χρονιά χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης...
«και αν δεν προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του νομοσχεδίου, πιθανόν, να χαθεί και η προσεχής, καθώς οι διαδικασίες από την ψήφιση και μέχρι την εκτέλεση είναι χρονοβόρες. Η Περιφέρειά μας», τόνισε ο κ. Σπύρου, «είναι νησιωτική και η ανάγκη σύνδεσης των νησιών προκύπτει ως πρώτη προτεραιότητα, αφού ακόμη και η μετακίνηση των περιφερειακών συμβούλων γίνεται με μεγάλη δυσκολία».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε ενεργό ρόλο για της Περιφέρεια όχι μόνο στη διαμόρφωση του χάρτη των υδατοδρομίων αλλά και σε κάθε ενέργεια που αφορά στη δρομολόγηση των υδροπλάνων.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και γενικότερα στο θέμα σύνδεσης των νησιών, μεταξύ τους αλλά και με άλλα σημεία, λέγοντας ότι απαιτούνται πιο συχνά αεροπορικά δρομολόγια, ενώ ζήτησε στον προσεχή διαγωνισμό να μη θεωρηθεί ως έδρα το Ηράκλειο για την επιδοτούμενη γραμμή προς τα Ιόνια Νησιά αλλά η Θεσσαλονίκη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...