Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Υιοθετούνται με την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας όλα τα "ορφανά λιμάνια" της Κέρκυρας ή μόνο της Ερείκουσας;


Μεταδώσαμε χθες την είδηση ότι με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (295-7/11/11), όλα τα «ορφανά» λιμάνια, οι παραλίες και η  ακτογραμμή της Κέρκυρας, των Διαποντίων και των Παξών δίνονται στον...
Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.) Α.Ε, όπως ακριβώς μεταδόθηκε από ορισμένα ΜΜΕ της Κέρκυρας.
Την είδηση την μεταδώσαμε χωρίς να έχουμε στα χέρια μας την υπουργική απόφαση.
Σήμερα το σκηνικό ανατράπηκε (;) και φαίνεται ότι η απόφαση περιλαμβάνει μόνο το λιμάνι Ερείκουσας, τα υπόλοιπα ορφανά λιμάνια της Κέρκυρας παραμένουν ¨ορφανά", μεταξύ αυτών και το λιμάνι Αυλάκια Οθωνών και οι παραλίες δεν εντάσσονται στο Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.!

Χθες η ΕΡΑ Κέρκυρας μετέδωσε:

"Το σύνολο της ακτογραμμής της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένων και όλων των παραλιών της, περνά στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος, όπως ισχυρίστηκε σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στάλιας αναφερόμενος σε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής απέστειλε επιστολή στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση, ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Άδωνη Γεωργιάδη το απόγευμα της Τετάρτης.
Σύμφωνα, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Σπύρο Στάλια, με την απόφαση αυτή, εκτός των αποκαλούμενων «ορφανών λιμανιών», στον ΟΛΚΕ περνά όλη η παραλιακή ζώνη και ακτογραμμή της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πως και με ποιους όρους θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, γεγονός που καθιστά αναγκαία την έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων"Σήμερα όμως ανακοίνωσε η ΕΡΑ Κέρκυρας:


"Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων Στάλια στην ΕΡΑ Κέρκυρας, προχώρησε σήμερα μιλώντας στο σταθμό μας η γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Ανδρομάχη Δαγκλή, σχετικά με την υπόθεση της ακτογραμμής του νησιού και των αποκαλούμενων «ορφανών λιμανιών».
Η κα Δαγκλή, η οποία επικοινώνησε για το θέμα χθες με το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργο Βλάχο, υπογράμμισε πως η απόφαση Χρυσοχοΐδη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αφορά μόνο το Λιμάνι της Ερείκουσας και, σε καμία περίπτωση, τα υπόλοιπα 7 «ορφανά» λιμάνια εντός των ορίων του Δήμου Κέρκυρας, πόσο μάλλον για παραλίες και ακτογραμμή.
Η απόφαση εκδόθηκε, σύμφωνα με την κα Δαγκλή, λόγω του κατεπείγοντος της εξασφάλισης της χρηματοδότησης για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Λιμάνι Ερείκουσας, ενώ όσον αφορά τα τρία λιμάνια των Παξών, αυτά ήδη ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Κέρκυρας και ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ο οποίος θα έχει αύριο συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Τρεπεκλής υποστήριξε ότι η εν λόγω απόφαση είναι ασαφής και μπορεί αν δημιουργήσει παρερμηνείες, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου Κέρκυρας που ζητά από την κυβέρνηση να δημιουργηθεί δημοτικό ταμείο ως μόνη λύση για τη διαχείριση των περιφερειακών λιμανιών. Ως προς το λιμάνι της Ερείκουσας, πάντως, δεν διαφωνεί με την απόδοσή του στον ΟΛΚΕ λόγω του κατεπείγοντος της ανάγκης χρηματοδότησης."

 
 Για το ποια είναι η πραγματική αλήθεια επί του θέματος, θα το μάθουμε όταν πέσει στα χέρια μας η απόφαση, την οποία και θα δημοσιεύσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...