Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κέρκυρας για το 2012

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του 2012. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν όλες αρνητικά.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σπύρος Μωραίτης υπογράμμισε ότι τα έσοδα προέρχονται από τη ΣΑΤΑ 2, το ΕΣΠΑ και από τρία επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, τα μικρά νησιά και την παλιά πόλη. Μικρό μέρος του προγράμματος θα καλυφθεί από ιδίους πόρους. Επίσης μέσα στο 2012 αναμένεται...
να ανοίξει και το πρόγραμμα JESSICA που αφορά έργα αστικής ανάπλασης διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του την προηγούμενη χρονιά. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέκος Αυλωνίτης άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει άνιση κατανομή κονδυλίων και έργων ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Γιάννης Πιέρρης υποστήριξε ότι για το πρόγραμμα δεν ζητήθηκε η άποψη της τοπικής κοινωνίας, ενώ η Μερόπη Υδραίου από την πλευρά της ζήτησε τη χρηματοδότηση των δημοτικών ενοτήτων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Για διαχείριση της μιζέριας σε οικονομικό επίπεδο έκανε λόγο ο Στέφανος Σαμοΐλης υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχής δεν έχει όραμα για μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Πηγή:  http://www.ert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...