Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Τα πρώτα γενέθλια του Οθωνιώτη Παρατηρητή!

Να τα εκατοστήσεις Οθωνιώτη Παρατηρητή!
Στις 16 Νοεμβρίου γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλιά μας!
Όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημά μας, κανείς δεν πίστευε ότι σε διάστημα ενός έτους θα ξεπερνούσαμε τις 280 αναρτήσεις, τους 9.500 επισκέπτες και ότι οι επισκέψεις των σελίδων μας θα έφταναν αισίως τις 43.000!
Είναι πράγματι άξιο θαυμασμού, πως...
ένα blog με θέματα και ειδήσεις σχετικά κυρίως με το μικρό νησί των Οθωνών πέτυχε αυτές τις επιδόσεις!
Και όλα αυτά χωρίς να είμαστε επαγγελματίες, ούτε καν ερασιτέχνες, δημοσιογράφοι (εμείς αυτοχαρακτηριζόμαστε ως ερασιτέχνες bloggers) και χωρίς να έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να τον αφιερώνουμε αποκλειστικά για το blog μας.

Στο διάστημα αυτό τέθηκαν από φίλους αναγνώστες μας διάφορα ερωτήματα, όπως:
  • Ποιοι είσαστε και τι εκπροσωπείτε;
Πολλοί μας ταύτισαν με τη Δημοτική Κοινότητα Οθωνών, επειδή στη σελίδα μας: Σύνθεση, αναφέρουμε τα ονόματα των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Οθωνών.
Λάθος, δεν είμαστε το επίσημο blog της Δημοτικής Κοινότητας Οθωνών!
Όπως αναφέρουμε και στον τίτλο του blog μας είμαστε: το blog με νέα της Δημοτικής Κοινότητας Οθωνών”
Θα μπορούσε ο τίτλος να ήταν: το blog με νέα από το νησί των Οθωνών” .
Προτιμήσαμε τον πρώτο τίτλο γιατί σύμφωνα με τον Καλλικράτη, στη νέα Διοικητική διαίρεση του Δήμου Κέρκυρας αποτελούμε Δημοτική Κοινότητα.
Συνεργαζόμαστε με τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας γιατί από αυτούς και μόνο έχουμε τη δυνατότητα της έγκυρης και άμεσης πληροφόρησης για θέματα που αφορούν το νησί μας, και γιαυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Με τη συμβολή τους έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η παραπληροφόρηση και η μυστικοπάθεια που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, ο Νόμος Διαύγεια, με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων της διοίκησης, συνέτεινε στο έργο αυτό.
  • Γιατί δεν επιτρέπετε σχόλια;
Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να λογοκρίνουμε κάποιον “φίλο” που θα θελήσει να αναρτήσει τυχόν υβριστικά σχόλια!
Ούτως ή άλλως έχετε την δυνατότητα στη σελίδα μας στο Facebook, στην οποία αναρτώνται μόνο οι αναρτήσεις του blog μας, να αναρτήσετε και να σχολιάσετε οτιδήποτε, χωρίς την οποιαδήποτε λογοκρισία εκ μέρους μας. Ακόμη και οι αναρτήσεις του φίλου που άφησε υπονοούμενα, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να μας ταυτίσει με τον υβριστή “λιμενικό”, είναι ακόμη αναρτημένες. Τη μόνη λογοκρισία που εφαρμόσαμε ήταν στα υβριστικά σχόλια του “λιμενικού”, τα οποία και δια γράψαμε.
  • Πως επιτρέπει η Δημοτική Κοινότητα Οθωνών την πρόσβαση σε έγγραφά της και στην επίσημη αλληλογραφία της;
Τα έγγραφα και η επίσημη αλληλογραφία είναι δημόσια έγγραφα στα οποία ο κάθε πολίτης έχει πρόσβαση και μπορεί να τα αποκτήσει. Το ότι αποκτούμε αυτά τα έγγραφα είναι επιτυχία μας!
Δεν δημοσιεύουμε έγγραφα εμπιστευτικά ή απόρρητα.
  • Γιατί δεν απαντάει ο Οθωνιώτης Παρατηρητής στις ερωτήσεις μας;
Ο Οθωνιώτης Παρατηρητής δεν απάντησε στα σχόλια ή στις τυχόν ερωτήσεις που του απευθύνατε, ούτε πρόκειται να απαντήσει μελλοντικά. Εμείς απλώς επιλέγουμε την είδηση, την αναρτούμε στο blog μας, την αναδημοσιεύουμε στο Facebook και σεις εκεί μπορείτε ελεύθερα να την σχολιάζετε, χωρίς καμία λογοκρισία.
Αρμόδιοι για επεξηγήσεις και απαντήσεις στις ερωτήσεις σας ή απορίες σας είναι τα θεσμοθετημένα όργανα από την πολιτεία, που είναι: ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Οθωνών.
  • Γιατί είσαστε ανώνυμοι;
Υπογράφουμε ως ανώνυμοι, γιατί ως ανώνυμοι τους αναγκάζουμε να απαντούν με επιχειρήματα, ενώ ως επώνυμοι τα επιχειρήματά τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα πολιτικό σύστημα.
Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω του blog, δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης, της λάσπης και των εκβιασμών, όπως θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουν, είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας.
Εξάλλου πρέπει να γνωρίζετε ότι:
«Η ανωνυμία είναι η ασπίδα από την τυραννία της πλειοψηφίας». Με αυτήν την φράση, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θέλησε το 1995 (υπόθεση McIntyre v. Ohio Elections Commission) να τονίσει την συμβολή του ανώνυμου λόγου στην εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας, για να συμπληρώσει, μόλις δύο χρόνια μετά (υπόθεση Reno v. ACLU), ότι η συνταγματική προστασία της ανωνυμίας (Πρώτη Τροποποίηση στο Σύνταγμα των ΗΠΑ) περιλαμβάνει και το Διαδίκτυο (internet). Συνεπώς, κάτι που δέχεται και το Δικαστήριο του Στρασβούργου (υπόθεση Editorial Board of Pravoye Delo and Shtekel κατά Ουκρανίας, 5.5.2011), το Διαδίκτυο είναι ένα νόμιμο forum άσκησης της ελευθερίας του ανώνυμου λόγου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να απαντήσουμε σε όσους θεωρούν “ψίχουλα” την ενημέρωση που προσφέρουμε στους αναγνώστες μας, καθώς και σε αυτούς που ζητούν να κλείσει το blog μας, γιατί παραπληροφορεί το κοινό και εξυπηρετεί συμφέροντα(;).

Κύριοι,
  • Αν θεωρείτε “ψίχουλα” την ενημέρωση που σας προσφέρουμε, κρινόμαστε από τους επισκέπτες που μας επισκέπτονται καθημερινά.
  • Αν αναζητάτε “έγκυρη” πληροφόρηση για το νησί μας, που δεν σας την προσφέρουμε εμείς, μπορείτε να την αναζητήσετε σε άλλες πηγές που παρέχουν την πληροφόρηση που αναζητάτε. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να μας παρακολουθείτε.
  • Αν θεωρείτε ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα, κατονομάστε τα.

Ευχαριστούμε για τις επισκέψεις σας και την ανταπόκρισή σας.


Εμείς συνεχίζουμε........Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...