Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση της Ε.Ε.Τ.Τ. για το θέμα των κεραιών στους Οθωνούς


Σε απάντησή της προς την Δημοτική Κοινότητα Οθωνών η Ε.Ε.Τ.Τ. αναφέρει ότι έχει δοθεί άδεια κατασκευής στην Vodafone  για την κεραία στο "Μικρό Ημεροβίγλι", ενώ δεν έχει δοθεί άδεια για οποιαδήποτε...
άλλη κεραία στο "Χωριό".
Επίσης για τον σταθμό στη θέση  "Κοντζιμάτικα"  δεν έχει εκδοθεί άδεια κατασκευής, ενώ επειδή στην εγκατεστημένη κατασκευή της  κεραίας του ΟΤΕ διαπιστώθηκαν να υπάρχουν κεραιοσυστήματα της Cosmote, οι δύο εταιρείες κλήθηκαν σε ακρόαση από την Ε.Ε.Τ.Τ.  τον περασμένο Ιούλιο.
Επίσης κλιμάκιο του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος διενήργησε αυτοψία στις 12-09-2011 και διαπίστωσε ότι στο σημείο υπάρχουν τρεις κεραίες(!) και μάλιστα έκανε και σχετικές μετρήσεις.
Από τα στοιχεία αυτά της Ε.Ε.Τ.Τ., και την πρώτη απάντηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εν αναμονή βέβαια και της απάντησης της Πολεοδομίας, φαίνεται ότι κανένας σταθμός κεραιών στους Οθωνούς δεν πληρεί συσσωρευτικά τις προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε.Τ.Τ. για την νομιμότητα εγκατάστασης κεραιών.
Πάντως η Δημοτική Κοινότητα, πέραν των περαιτέρω ενεργειών που είναι αποφασισμένη να κάνει, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσει προς συζήτηση το θέμα των κεραιών και θα ζητήσει μάλιστα να κάνει αίτημα ο Δήμος προς την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) για επιτόπιο έλεγχο της ακτινοβολίας που εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί στους Οθωνούς, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα οι κάτοικοι του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Τ.:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...