Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας, κοντά στους ακρίτες μας!

Συγκινήθηκα όταν διάβασα την δραματική έκκληση για βοήθεια της Κας Γεωργιάδου, εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ακριτικό Καστελόριζο.
Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου ζήτησε την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο... όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του...
ακριτικού αυτού νησιού.
Η κυρία Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο Καστελόριζο και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται».
Έτσι λοιπόν προέκυψε η ιδέα, να σταλούν τέσσερις ευχετήριες κάρτες στα Δημοτικά Σχολεία των τεσσάρων γεωγραφικών άκρων της χώρας μας, εκ μέρους του ΔΣ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας:
-ευχόμενοι Χρόνια Πολλά για τις γιορτινές μέρες
-κινητοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό(ΕΛΤΑ)
-δίνοντας κουράγιο στους εκπαιδευτικούς καθώς και στους λιγοστούς μαθητές-ακρίτες

Ποια είναι όμως τα τέσσερα άκρα της Ελλάδας;
στο Βορρά: Ορμένιο
http://tinyurl.com/cl47dwf

…στο Νότο: Γαύδος
http://www.gavdosisland.gr/

…στην Ανατολή: Μεγίστη ή Καστελόριζο
http://www.megisti.gr/

…στη Δύση: Οθωνοί
http://www.corfuvisit.net/default.asp?id=37&mnu=5&LangID=Greek_Iso

Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να σταθεί δίπλα στον Έλληνα ακρίτα, να δείξει ότι τον έχει στο μυαλό της και ότι τον θεωρεί θεματοφύλακα της γεωγραφικής μας ακεραιότητας, γι΄αυτό τον λόγο σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, στέλνοντας μια ευχετήρια κάρτα στα σχολεία αυτά στις παρακάτω διεύθυνσεις:

Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
Καστελόριζο 85111
Ν.Δωδεκανήσου
Ελλάς

Δημοτικό Σχολείο Ορμενίου
Ορμένιο 68007
Ν.Έβρου
Ελλάς

Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
Γαύδος Παλαιόχωρας 73001
Ν.Χανίων
Ελλάς

Δημοτικό Σχολείο Οθωνών
Νησίδα Οθωνοί 49100
Ν. Κέρκυρας
Ελλάς


Πηγή: http://www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=903:2011-12-28-16-48-35&catid=929:2011-11-28-21-18-54&Itemid=315
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...