Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Σπύρου Στάλια για την απομάκρυνσή του από τον Ο.Λ.ΚΕ.

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της νέας διοίκησης του Οργανισμού, από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
Ολόκληρη η δήλωση Στάλια:

Πληροφορήθηκα σήμερα την τοποθέτηση νέου Δ.Σ, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας μέσω της διαδικασίας του open gov που εγγυάται δίκαιη επιλογή.
Είχα τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου του Οργανισμού με αυτή την διαδικασία πριν δυο χρόνια περίπου κατά την οποία αξιολογήθηκα και μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων μου κατετάγην πρώτος όπερ και κατέλαβα την θέση. Διεκδίκησα πάλι την θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου όπου και πάλι υπερίσχυσα.
Η σημερινή απομάκρυνση μου από τον Οργανισμό είναι προφανώς παράνομη και αβάσιμη και αυτοί που απεργάστηκαν αυτή την μεθόδευση μπορούν να επιχαίρουν για την επιτυχία τους αλλά όχι για την ηθικότητα των ενεργειών τους.
Η γνωστή πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, δίκην φεουδάρχου κατήργησε πάσα αξιοκρατία και έννοια δικαίου επιλέγοντας άτομα που δεν τοποθετήθηκαν επάξια όχι μόνο για την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και για τις θέσεις του Δ.Σ, όπως άλλωστε έκανε και με το προηγούμενο Δ.Σ, συνεχίζοντας δηλαδή, θλιβερές τοπικές παλαιοκομματικές συναλλαγές, σε μια στιγμή που η αξιοκρατία έχει καταστεί ανάγκη προφανής για τον τόπο μας.
Τα ηθικά προβλήματα που ανακύπτουν για την νέα ομάδα Διοίκησης του Οργανισμού είναι τεράστια, τα οποία πρέπει να τα επιλύσουν, αφ ης στιγμής πήραν θέσεις που δεν δικαιούνται να κατέχουν.
Εύχομαι παρ' ολ' αυτά καλή επιτυχία στο έργο τους.
Θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους, τις Αρχές και τους Φορείς της Πόλης για την συνεργασία και για την θετική ανταπόκριση που έδειξαν στο έργο που πραγματοποίησε ο Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. και τα στελέχη του το τελευταίο χρονικό διάστημα και να ευχηθώ σε όλους υγεία και καλή τύχη.

Σπύρος Στάλιας
Διευθύνων Σύμβουλος
Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας
(19-01-2012)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...