Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδη για τα «ορφανά» λιμάνια

Νέα επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, επανερχόμενος στο θέμα των ορφανών λιμανιών.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζητά νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά εφικτή την ίδρυση... Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και την ανάθεση των απαραίτητων εργασιών καθαρισμού και εκβάθυνσης των λιμανιών Αστρακερής, Αγ. Στεφάνου, Λευκίμμης και Πετριτή στον ΟΛΚΕ ΑΕ, λόγω αμέσου ανάγκης.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα των ορφανών λιμανιών, συμπαραστεκόμενος και εκφράζοντας την αγανάκτηση εκατοντάδων επαγγελματιών ψαράδων του νησιού μας που η πολιτεία με την αδιαφορία της , τους έχει καταστήσει ουσιαστικά άνεργους.
Ήδη τα «ορφανά» λιμάνια της Λευκίμμης, της Αστρακερής, του Αγίου Στεφάνου και του Πετριτή βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη, αφού με τις συνεχιζόμενες προσχώσεις έχουν καταστεί ανενεργά για τον σκοπό που κατασκευάσθηκαν (αλιεία, τουρισμός, συγκοινωνίες κ.λ.π.).
Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών δίκαια απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους στο Δήμαρχο, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το αυτονόητο δικαίωμα του Δήμου της Κέρκυρας να διαχειριστεί τα Λιμάνια του , που δυστυχώς το Κεντρικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει.

Κύριε Υπουργέ,
Είναι αλήθεια ότι κατά την συνάντηση που είχαμε προ μηνός στο γραφείο σας, αντιμετωπίσατε θετικά το αίτημα μας για την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κέρκυρας που η ικανοποίηση του πλέον καθίσταται επιτακτική.
Γι’ αυτό ζητάμε:
1. Την κατάθεση επειγόντως στην Βουλή της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης που θα καθιστά εφικτή την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κέρκυρας.
2. Λόγω της άμεσου ανάγκης και του κατεπείγοντος χαρακτήρα του αιτήματος των κατοίκων των παραπάνω περιοχών για καθαρισμό και εκβάθυνση των Λιμανιών της Αστρακερής, του Αγ. Στεφάνου, της Λευκίμμης και του Πετριτή, σας παρακαλούμε, όπως αναθέσετε στην υπό την άμεση εποπτεία σας ΟΛΚΕ ΑΕ την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.
Βέβαιος ότι αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, θα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του, ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις και γεγονότα, που θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν, είμαι στην διάθεση σας για διευκρινίσεις, όπου και όποτε μου ζητήσετε.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας
Ιωάννης Τρεπεκλής».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...