Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά να του υποδείξουν κατάλληλους χώρους για μαρίνες και τουριστικά καταφύγια -αγκυροβόλια

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στα πλαίσια της πολιτικής του για τη σταθερή αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα προωθεί τη δημιουργία μαρίνων, τουριστικών καταφυγίων και αγκυροβολίων. Την ίδια ώρα, με έγγραφό του ζητά από τους 13 περιφερειάρχες να συνεργασθούν με τους Δήμους , τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων και θα υποδείξουν στην Διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων τους κατάλληλους χώρους για... μαρίνες και τουριστικά καταφύγια -αγκυροβόλια.
Η δημιουργία των μαρίνων συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα νησιά μας, πολλαπλασιάζει τον αριθμό των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας με ταυτόχρονη σημαντική παράταση του χρόνου παραμονής τους στην Ελλάδα και αυξάνει το εισερχόμενο τουριστικό συνάλλαγμα, δηλώνει η γ.γ. του υπΠΟ Κ. Μπέη. Όμως η Ελλάδα στον τομέα αυτό όχι μόνον υστερεί έναντι της Τουρκίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Ιταλίας που αξιοποιούν τις παραλίες τους με μεγάλα οικονομικά οφέλη αλλά λόγω της γραφειοκρατίας είχε αφήσει αναξιοποίητες και κρατούσε κλειστές μαρίνες που μπορούσαν να δεχθούν μεγάλο αριθμό γιωτ. Έγιναν πολλαπλές παρεμβάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού Τουρισμού, συνεχίζει η γ.γ. και ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης όλων των «ξεχασμένων» αυτών μαρίνων όπως της Μυτιλήνης, της Κεφαλονιάς, της Χίου και άλλες.
Σύμφωνα με την κ. Μπέη «Οι δραστηριότητες για την λειτουργία των μαρίνων αυτών όχι μόνο χαιρετίσθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες αλλά προκάλεσαν και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών τουριστικών περιοδικών ( πx ΜΑRINA WORLD ) που διαπίστωσαν την αλλαγή στην πολιτική του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Για τη μεγαλύτερη επιτυχία του έργου του το Υπουργείο Τουρισμού κινητοποιεί παράλληλα και τις Τοπικές Κοινωνίες». Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνα Μπέη, υπό την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της «Διυπουργικής Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων», με έγγραφό της εζήτησε και από τους Περιφερειάρχες να συνεργασθούν με τους Δήμους , τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων και θα υποδείξουν στην Επιτροπή κατάλληλους χώρους για μαρίνες και τουριστικά καταφύγια -αγκυροβόλια. Η Ελλάδα, δήλωσε η κ. Κωνσταντίνα Μπέη, είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Το στοίχημα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της είναι μεγάλο και πρέπει να κερδηθεί. Η Ελλάδα με τα αμέτρητα νησιά είναι ο ιδανικός τόπος για κρουαζιέρες όλο το χρόνο. Οι μαρίνες, είναι επίσης ένα μεγάλο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται συστηματική δουλειά και βούληση όχι μόνο του Υπουργείου, που είναι δεδομένη , αλλά και των τοπικών φορέων και κοινωνιών»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...