Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

'Γκάζι' για την αποκρατικοποίηση των λιμανιών

H κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητα για την παραχώρηση ή αποκρατικοποίηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας, με πρώτα αυτά του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Στόχος είναι πριν την εκπνοή της άνοιξης να έχει προκύψει μια πρώτη εικόνα για το πώς θα προχωρήσει το πλάνο και έως το τέλος του έτους να γίνει η προκήρυξη των διαγωνισμών.

«Ευελπιστούμε ότι τα πρώτα συμπεράσματα θα τα έχουμε στη διάθεσή μας πριν από το...
Μάιο για να δούμε τα μοντέλα αξιοποίησης που μπορούν να υιοθετηθούν» είπε χτες στη θεσσαλονίκη ο σύμβουλος του γ. γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θ. Βιτσούνης για το project «Ποσειδών», που αφορά τα 12 μεγάλα λιμάνια ΑΕ που έχουν περάσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
«Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Μάιο εικάζουμε ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει ένας κύκλος διαβουλεύσεων ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις», εξήγησε, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο ορίζει για τα μεγάλα λιμάνια, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να υπάρξει η πρώτη προκήρυξη για κάποιον διαγωνισμό, προκειμένου σε 18 ή 24 μήνες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία .
Ηδη στη Θεσσαλονίκη αναμένεται κλιμάκιο εκπροσώπων της γερμανικής HPC Hamburg Port Consulting GmbH αλλά και των υπόλοιπων νομικών, οικονομικών και χρηματοοικονομικών συμβούλων, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τον ΟΛΘ Α.Ε. ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να επισκεφτούν τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.
«Φιλολογικό ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει για πολλά λιμάνια τόσο για τους ΣΕΜΠΟ όσο και κυρίως για την κρουαζιέρα. Ωστόσο, γραπτώς από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει και η διαδικασία, δεν θα ήταν δυνατό να έχουμε κάτι», υπογράμμισε ο κ. Βιτσούνης,

Πηγή:  http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...