Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Παρθενική προσέγγιση του πλοίου "Αλέξανδρος" στο λιμάνι Αυλάκια!


Κατά το προγραμματισμένο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου "Αλέξανδρος" προς τα Διαπόντια Νησιά και ενώ προσπαθούσε να προσεγγίσει το λιμάνι στον Άμμο, έγινε επικόλληση του πλοίου, λόγω των γνωστών προσχώσεων.
 Μετά από κατάλληλους ελιγμούς του πλοιάρχου, το πλοίο κατάφερε να ξεκολλήσει και μπροστά στον κίνδυνο να επιστρέψουν οι επιβαίνοντες, τα αυτοκίνητα και τα εμπορεύματα στο λιμάνι...
της Κέρκυρας, ο πλοίαρχος του πλοίου, με δική του ευθύνη, επιχείρησε να προσεγγίσει για πρώτη φορά το λιμάνι στα Αυλάκια(!)
Η προσέγγιση στο λιμάνι Αυλάκια έγινε τελικά με μεγάλη δυσκολία και ύστερα από υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο  πλοίαρχος, παρά το γεγονός ότι επικρατούσε άπνοια, λόγω του ότι δεξιά και αριστερά του διαύλου υπάρχουν διάσπαρτοι ύφαλοι και δεν έχει γίνει ακόμη η φωτοσήμανση του λιμανιού.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο δύσκολα θα βρεθεί λύση, που είναι  ότι οι άγκυρες του πλοίου δεν "πιάνουν" καθόλου, λόγω του ότι η εκβάθυνση της λεκάνης του λιμανιού έγινε σε βράχια και έτσι ο πυθμένας είναι λείος.
Να σημειωθεί ότι ενώ η χαρτογράφηση του λιμανιού έχει γίνει από το μήνα Αύγουστο, η φωτοσήμανση του λιμανιού δεν έχει γίνει, λόγω του ότι δεν έχουν αγοραστεί ακόμη (!), παρότι τα χρήματα υπάρχουν, οι δύο επιπλέον φωτοσημαντήρες που απαιτούνται και οι οποίοι δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη του έργου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...