Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναφορά του καπετάνιου του πλοίου "Αλέξανδρος" για τα προβλήματα των λιμανιών Αυλάκια και Άμμου Οθωνών

Με σημερινή του αναφορά προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ο καπετάνιος του πλοίου "Αλέξανδρος" Σπύρος Μπαλός, αναφέρεται στα προβλήματα των λιμανιών Αυλάκια και Άμμου  Οθωνών.
Για μεν το λιμάνι Άμμου αναφέρεται στην πρόσχωση που υπάρχει με αποτέλεσμα η προσέγγιση του πλοίου "Αλέξανδρος" σε αυτό να είναι αδύνατη.
Εκτενής αναφορά υπάρχει για το λιμάνι Αυλάκια, που συνεχίζει να το αποκαλεί "προβλήτα", και μεταξύ των άλλων αναφέρει:...

  • Ότι υπάρχει άμεση ανάγκη φωτοσήμανσης των αβαθών του λιμανιού.
  • Ότι για να μπορέσει το πλοίο να προσεγγίσει την "προβλήτα" θα πρέπει να υπάρχει μηδενικός κυματισμός και αυτό γιατί ενώ το βύθισμα εν φόρτου του πλοίου είναι 2,70 μ.,  τα βάθη του λιμανιού κυμαίνονται από 2,80 έως 4,5 μέτρα!. Μάλιστα επισυνάπτει αντίγραφο της χαρτογράφησε του λιμανιού που έγινε τον περασμένο Αύγουστο από την Υδρογραφική Υπηρεσία, όπου φαίνονται τα πραγματικά βάθη του λιμανιού.
  • Ότι η ασφαλής αγκυροβολία είναι αδύνατη λόγω του βραχώδους βυθού, των περιορισμένων περιθωρίων ελιγμών και των αβαθών που έχουν παραμείνει στα όρια του διαύλου και περιφερειακά στη λιμενολεκάνη.

Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά γίνεται για την χθεσινή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι Αυλάκια και ο νοών νοείτω για αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...