Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Να μην καταργηθούν οι αντιδημαρχίες στα διαπόντια ζητά ο Γ. Καλούδης


 

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του τόπου ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γ. Καλούδης ζητά να μην ισχύσει η κατάργηση των αντιδημαρχιών στα διαπόντια νησιά.
Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Πρωθυπουργέ , Κυρίες κ Κύριοι Αρχηγοί των ΚομμάτωνΚατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, τροποποίηση του Καλλικράτη με την οποία...
καταργούνται οι Δήμαρχοι των δέκα μικρών Νησιών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Οθωνών, Ερίκουσας και Μαθρακίου.
Οι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης για την τροποποίηση του Καλλικράτη, που δυστυχώς δεν συζητήθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων .
Τα ακριτικά μας νησιά Οθωνοί, Ερίκουσα και Μαθράκι, τα έχετε εγκαταλείψει. Από τις 4 Σεπτέμβρη έως και τις 3 Δεκέμβρη δεν είχαν συγκοινωνία. Το Δεκέμβρη και το Γενάρη έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ημέρες.
Σας ζητάμε
1. Να μην καταργήσετε τους 3 αντιδημάρχους Οθωνών, Ερίκουσας και Μαθρακίου., οι οποίοι είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για αυτά τα εγκαταλελειμμένα νησιά των Επτανήσων.
2. Να μετονομαστεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε Επτάνησο Πολιτεία προς τιμήν του πρώτου Νέο-Ελληνικού κράτους που ιδρύθηκε το 1800 εδώ, στα Επτάνησα.
3. Να ιδρυθεί αποκεντρωμένη διοίκηση Επτανήσων, αφού δεν έχουμε καμιά σχέση ούτε με τη Πελοπόννησο ούτε με την Ήπειρο".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...