Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Κι από Δευτέρα πάλι στο τραπέζι το φορολογικό...


Αρχίζει αύριο ο διάλογος για τις νέες αλλαγές στη φορολογία, με τον ΦΠΑ και τη φορολόγηση των ακινήτων να αποτελούν τα πλέον «φλέγοντα» θέματα στην ατζέντα.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να δήλωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία, λόγω της ξαφνικής υπαγωγής των νομιμοποιημένων αυθαίρετων βοηθητικών χώρων στα τεκμήρια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, όμως, θα συζητήσει με...
τους παραγωγικούς φορείς για το τι μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελής Οικονόμου θα προτείνει τα εξής:


- Την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α., ο οποίος θα βρίσκεται στο 20%. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τον ανώτατο του 23%, καταργούνται και οι μειωμένοι, που ισχύουν στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές, καθώς και ο συντελεστής 13%, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.


- Την εισαγωγή επίσης ενιαίων φόρων στα ακίνητα. Εδώ εξετάζεται η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ένα φόρο επί της ιδιοκτησίας και έναν επί των μεταβιβάσεων.- Το μέτρο αυτό θα συνδυαστεί με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και


- με τη σημαντική μείωση του κόστους στις αγοραπωλησίες, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η αγορά.


Αντίθετα, ο ενιαίος φόρος στην ιδιοκτησία θα εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί πως θα εισπραχθούν τα ίδια έσοδα, τα οποία έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από το χαράτσι, που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...