Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Συνάντηση Γκίκα με Αντιδημάρχους Διαποντίων

 Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων, Αναστάσιο Κασσίμη, Σπύρο Αργυρό και Σπύρο Αργυρό, είχε τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέα Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας στο πλαίσιο ενημερώσεώς του για τα προβλήματα των Διαποντίων αλλά και προετοιμασίας της επίσκεψης...
στα νησιά τις επόμενες μέρες.
Ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε εξόχως προβληματικό το γεγονός της μη εκβάθυνσης - Απρίλιο μήνα - των λιμένων των Διαποντίων και ιδίως του Μαθρακίου, καθώς επίσης του λιμένος του Αγίου Στεφάνου που εξυπηρετεί τα Διαπόντια. Τόνισε, ότι η έλλειψη λιμενικών υποδομών στα Διαπόντια συνιστά κρίσιμο θέμα που έχει και εθνική διάσταση. Επισήμανε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν έργα άμεσης προτεραιότητας η ολοκλήρωση του λιμένος Οθωνών και η δημοπράτηση του λιμένα Ερείκουσας.
Κατά την συζήτηση τέθηκαν και πολλά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι των Διαποντίων, όπως η θαλάσσια συγκοινωνία, η υγειονομική περίθαλψη, η υδροδότηση κλπ.
Ο κ. Γκίκας εξέφρασε την πάγια θέση του, ότι είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου δήμου στα Διαπόντια, ενώ για το θέμα που ανέκυψε με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τις θέσεις των αντιδημάρχων των μικρών νησιών ανέφερε, ότι είναι αντίθετος και ότι αυτή είναι και η θέση της Νέας Δημοκρατίας.
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκίκας θα επισκεφθεί τα Διαπόντια και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για όλο το φάσμα των θεμάτων που τους απασχολούν
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...