Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Ομιλία Νίκου Δένδια στη Βουλή για την τροποποίηση διατάξεων του 'Καλλικράτη'- Δεκτή η πρόταση για την καταβολή εκλογικού επιδόματος στους αστυνομικούς υπαλλήλους

Ο κοιν. εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κέρκυρας, Νίκος Δένδιας, ομιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) 'Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ' επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για την επανεξέταση...
της 'γεωγραφίας' των Δήμων που δημιουργήθηκαν με το ν.3852/2010 (σχέδιο 'Καλλικράτης') και στόχο την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων που θα άρουν υφιστάμενες στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες στη λειτουργία των ΟΤΑ α' βαθμού.
Επίσης, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της εκπροσώπησης μικρών, νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, όπως οι Οθωνοί, η Ερείκουσα και το Μαθράκι, από Αντιδήμαρχο στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, εν προκειμένω της Κέρκυρας, ρύθμιση που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η εναργέστερη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια μικρών νησιωτικών κοινωνιών που μετά την εφαρμογή του σχεδίου 'Καλλικράτης' απώλεσαν τον χαρακτήρα τους ως αυτόνομου ΟΤΑ.
Τέλος, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αν. Γιαννίτση, για την αποδοχή σχετικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας και την χορήγηση του εκλογικού επιδόματος και προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αρχικώς εξαιρεθεί, ενώ καταδίκασε το βίαιο επεισόδιο σε βάρος ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...