Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Έργα και δράσεις του προγράμματος Leader, ύψους 4εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας

Τη δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος Leader για τους Δήμους Κέρκυρας και Παξών, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας και πρόεδρος της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ Γιάννης Τρεπεκλής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της 2ης πρόσκλησης είναι 3.900.000 ευρώ και οι δράσεις αφορούν...
στον τουρισμό, την τουριστική προβολή, τη βιοτεχνία, τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και τον πολιτισμό.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σειρά δράσεων και έργων, προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, γεγονός που σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά περίοδο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αποδεικνύεται ότι, παρά το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, όταν υπάρχουν διεκδικήσεις, καταφέρνουμε το στόχο μας. Μαζί με την πρώτη πρόσκληση, που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα, καταφέραμε να πάρουμε χρηματοδοτήσεις συνολικού ποσού 10 εκ. ευρώ, που απευθύνονται στον επαγγελματικό κόσμο της Κέρκυρας. Θέλω να ευχαριστήσω για την καλή δουλειά και τη συνεργασία όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΙΟΝ, τον δ/ντη και τα στελέχη», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος Leader και αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Πανταζής, από την πλευρά του, τόνισε ότι τα 10 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6εκ. ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη, είναι μια καλή ευκαιρία για την υλοποίηση δράσεων ιδιαίτερα στην αγροτική ανάπτυξη. Ενημέρωσε επίσης ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οριστική ένταξη 19 επενδύσεων της 1ης πρόσκλησης με συνολικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ περίπου. Τις αμέσως επόμενες μέρες η υπηρεσιακή δομή της ΑΝΙΟΝ θα καλέσει τους επενδυτές να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΑΝΙΟΝ και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κροκίδης ζήτησε ενεργοποίηση για τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων επενδυτών στο πρόγραμμα και ενημέρωσε ότι τα γραφεία της ΑΝΙΟΝ είναι ανοικτά για την παροχή πληροφοριών ενώ θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη την Κέρκυρα, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων στα γραφεία της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ είναι η 20η Ιουνίου 2012.
Οι δράσεις συγκεκριμένα αφορούν:
• 450.000 ευρώ στην προβολή του τουρισμού μας μέσα από την έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων, συμμέτοχη σε τουριστικές εκθέσεις και δημιουργία κέντρων ενημέρωσης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας.
• 700.000 ευρώ στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων
• 700.000 ευρώ για την βιοτεχνία και τη δημιουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
• 1.700.000 ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στο τομέα του τουρισμού, της οικοτεχνίας και της μεταποίησης.
• 200.000 ευρώ για επενδύσεις εκσυγχρονισμού μονάδων εστίασης και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και
• 130.000 ευρώ για ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων της υπαίθρου για υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προμήθεια εξοπλισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...