Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων: Το τελειωτικό χτύπημα στους ακρίτες των Διαποντίων!

Δεν έφταναν τα γνωστά και συνεχή προβλήματα με τη στελέχωση των ιατρείων των Διαπόντιων Νησιών με ιατρούς, ήλθε τώρα και η υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων από 30 Ιουνίου για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους ακρίτες των νησιών μας!
Ναι μεν αναγκαία η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη...
συνταγογράφηση φαρμάκων που βούλιαξε τα ταμεία μας, αλλά οι ιθύνοντες των Αθηνών έπρεπε να εξοπλίσουν πρώτα όλα τα ιατρεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ειδικά των μικρών νησιών, και εν συνεχεία να εφαρμόσουν το μέτρο.
Και αυτό γιατί ενώ στο νησί της Κέρκυρας, αν δεν υπάρχει ο εξοπλισμός σε κάποιο περιφερειακό ιατρείο, ο ασθενής μπορεί να πάει στο διπλανό ή στην πόλη, προκειμένου να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του. Στα Διαπόντια Νησιά όμως που να πάει;
Και όταν μιλάμε για εξοπλισμό μιλάμε για ένα μόντεμ, ένα pc και έναν εκτυπωτή ! δηλαδή για ένα κόστος μικρότερο των 1.500 € για κάθε νησί !
Αν η Υγειονομική Περιφέρεια αδυνατεί να εξοπλίσει τα αγροτικά ιατρεία, ο Δήμος Κέρκυρας τι κάνει;
 Ας περικόψει ένα μικρό ποσό από μια από τις πολλές τουριστικές προβολές που κάνει, προκειμένου να προμηθεύσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Αυτά βιώνουν καθημερινά οι ακρίτες στα Διαπόντια Νησιά και νοσταλγούν ακόμη περισσότερο τις Καποδιστριακές Κοινότητες, γιατί τότε οι Πρόεδροι, εφόσον το επιθυμούσαν, είχαν την οικονομική δυνατότητα και ευχέρεια να προμηθευτούν έναν τέτοιο εξοπλισμό με συνοπτικές διαδικασίες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...