Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Διοικητική αυτονομία, ζητούν οι Μικρές Κυκλάδες

Τη διοικητική αυτονομία τους ζητούν με αποφάσεις των συμβουλίων τους, η Δονούσα, η Ηρακλειά, και η Σχοινούσα. Τα Κουφονήσια, έχουν την ίδια στάση, όμως δεν συνεδρίασε το συμβούλιο κι έτσι δεν υπήρχε νεότερη απόφαση. Το γεγονός, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού είναι θέμα εδώ και καιρό και έχει διατυπωθεί ξανά. Τις σχετικές αποφάσεις, αυτή τη φορά, υπέβαλαν...
στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης του θέματος για την υποβολή προτάσεων στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την τροποποίηση - βελτίωση του Νόμου "Καλλικράτης",. Μάλιστα, χαρακτηριστική και προφανώς, σημειολογική, ήταν η απουσία των δημοτικών συμβούλων των Μικρών Κυκλάδων, πλην του αντιδημάρχου, Στέλιου Ζούλη από την Ηρακλειά, που μιλώντας για το θέμα, αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν τα νησιά από τη συνένωση με τη Νάξο, παράλληλα όμως, σημείωσε και τα οφέλη.

Επισήμανε, ότι έχει γίνει μεγάλος εμπαιγμός στα νησιά και γι αυτό υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση.
Χαρακτήρισε παραπλανητικό το θέμα που τίθεται προς συζήτηση από το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να αποσαφηνιστούν πρώτα όλα τα δεδομένα.
 Ο κ. Ζούλης, υπογράμμισε, ότι οι Μικρές Κυκλάδες αποτέλεσαν "το πείραμα" του "Καλλικράτη", ενώ έκανε λόγο για διαφοροποιήσεις που υπήρξαν κατά τη θέσπισή του, αφού κάποια μικρά νησιά έγιναν δήμοι, όπως η Αντίπαρος, αποδίδοντας τις σχετικές αποφάσεις σε ψηφοθηρικούς λόγους.
Διερωτήθηκε ποιο ποσόν θα έπαιρνε να διαχειριστεί από τη ΣΑΤΑ για παράδειγμα η Ηρακλειά, ενώ παράλληλα σημείωνε ότι ακόμη και ένα ευρώ να διαχειριστεί το ίδιο το νησί, ξέρει ποιες ανάγκες έχει και ποια έργα είναι απαραίτητα να υλοποιήσει. 
Από την άλλη, ανέφερε, ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που αντιμετώπιζαν και παλιότερα στην Ηρακλειά, όπως η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες που βρίσκονται στη Νάξο.
Συνοψίζοντας, είπε μια ρήση "ενός γκουρού της αυτοδιοίκησης από τη Δρυμαλία":
"Κάλλιο προάστιο πλούσιου δήμου παρά φτωχός ανεξάρτητου δήμου"

Πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=20033

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...