Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη με τους Αντιδημάρχους Οθωνών και Μαθρακίου


Με τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων κ.κ. Τάσο Κασίμη (Οθωνών) και Σπύρο Αργυρό (Μαθρακίου) συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.
Οι δύο αντιδήμαρχοι εξέθεσαν την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδίου, προκειμένου να υπερπηδηθούν τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα...
των Μικρών Νησιών και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή. Αναφέρθηκαν επίσης στην υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Ενοτήτων Μαθρακίου, Οθωνών και Ερείκουσας από πλευράς του Δήμου Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται κονδύλια μόλις 1.312.000€ και για τα τρία Διαπόντια Νησιά, τη στιγμή που, συγκριτικά, ο Δήμος Γαύδου των 98 κατοίκων έχει προϋπολογισμό 1.273.424€, ο Δήμος Αγαθονησίου των 150 κατοίκων έχει προϋπολογισμό 3.399.815€, κοκ... Από δε τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού κοινωφελούς χαρακτήρα, διατέθηκε μόλις μία θέση απασχόλησης για κάθε νησί (συνολικά τρείς).
Ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης δεσμεύτηκε για την προώθηση των θεμάτων των Διαποντίων στη Βουλή, όπως εξάλλου έγινε για το θέμα της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης των κατοίκων.
Τόνισε ότι τα νησιά αυτά πρέπει να μείνουν ζωντανά, με ιδιαίτερη μέριμνα της πολιτείας και εφαρμογή ιδιαίτερων νησιωτικών πολιτικών, και για οικονομικούς και για εθνικούς λόγους, λόγω του ακριτικού τους χαρακτήρα, της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ που ορίζουν.
Ανέφερε ότι η διάκριση και μη ενιαία αντιμετώπιση των μικρών νησιών από την αυτοδιοικητική διαίρεση που προβλέπει ο "Καλλικράτης" πρέπει επίσης να αποκατασταθεί. Η αρχή "κάθε νησί και Δήμος" τηρήθηκε για ακριτικά νησιά του Αιγαίου όπως η Γαύδος, το Αγαθονήσι ή το Καστελλόριζο, ενώ τα τρία ακριτικά Διαπόντια Νησιά έχουν ενταχθεί στο Δήμο Κέρκυρας.
Τέλος επεσήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για έργα αναβάθμισης της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών-Κέρκυρας, αναβάθμιση των λιμανιών για ευκολότερη πρόσβαση σκαφών, αντιμετώπιση των ελλείψεών τους σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αποκομιδής απορριμμάτων, υγείας και παιδείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...