Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Υδροπλάνα εντάσσονται στις αεροπορικές συγκοινωνίες της χώρας


Νομοθετική πρωτοβουλία για τα υδατοδρόμια προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και προς το σκοπό αυτό θα έχει σειρά επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία για την ένταξη των υδροπλάνων στις αεροπορικές συγκοινωνίες της Ελλάδος.
Ήδη από το 2011 έχει υπάρξει προεργασία προκειμένου να λειτουργήσουν στην Ελλάδα... υδατοδρόμια στη Ρόδο, τη Κω, την Τήλο, τη Νίσυρο, τη Κάλυμνο, την Πάτμο και τη Χάλκη θέμα για το οποίο έχει εργασθεί και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Πεποίθηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι η λειτουργία υδατοδρομίων και η πραγματοποίηση πτήσεων θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό την επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους καθώς και με το εθνικό κέντρο, ενώ θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη του τουρισμού σε περιοχές που δεν υπάρχει αεροδρόμιο ή που το υφιστάμενο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν
Σημειώνεται πως η καναδικών συμφερόντων εταιρεία Air Sea Lines επένδυσε 25 εκατ. ευρώ για πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά καθώς δεν υπάρχει νομοθετική πλαίσιο για την σύσταση υδατοδρομίων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...