Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Οργή από προκλητικές αξιώσεις της τρόικας για εκκένωση μικρών νησιών


Σφοδρές αντιδράσεις και πολλαπλές διαψεύσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν προκάλεσαν πληροφορίες που διέρρευσαν χθες ότι η τρόικα ζήτησε από υπουργούς την εκκένωση όσων ελληνικών νησιών κατοικούνται από 100 - 150 κατοίκους, επικαλούμενη μεγάλες επιβαρύνσεις στα κρατικά ταμεία προκειμένου να διατηρηθούν οι πληθυσμοί τους.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότι...
«στον υπουργό Ναυτιλίας ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα και σε όποιον και να ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», ενώ το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ουδέποτε τέθηκε από την τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας.
Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν είπε πως οι σχετικές αναφορές είναι εντελώς ψευδείς. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλη αυτή την υπόθεση περί εγκατάλειψης των μικρών νησιών φαίνεται τελικά να προέκυψε ύστερα από προφορικές αναφορές του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.
Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκάδες μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας και πλοιοκτήτες, τον άκουσαν να περιγράφει το ασφυκτικό κλίμα το οποίο κυριαρχεί πολλές φορές στις επαφές των στελεχών της τρόικας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος για τις υπερβολές που λέγονται, έφερε το παράδειγμα της πρότασης να εγκαταλειφθούν από τους κάτοικους τους τα μικρά νησιά.
Είπε, δηλαδή, πως -όπως του μεταφέρθηκε- μέλος τεχνικού κλιμακίου της τρόικας πρότεινε την εκκένωσή τους. Στη συνέχεια πηγές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διευκρίνιζαν χθες ότι αυτή η εξωφρενική πρόταση έγινε παρουσία στελέχους του υπουργείου κατά τη διάρκεια επαφών με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...