Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπής, κ.λ.π., κ.λ.π., για τροποποίηση Καλλικράτη (και μετα βλέπουμε....)

Η συζήτηση για τον Καλλικράτη κυριάρχησε στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι για το θέμα.
 Εισηγητές του θέματος ήταν ο κ. Αλέκος Αυλωνίτης και η κα. Μερόπη Υδραίου.
 Κατατέθηκαν 4 προτάσεις, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:...
 Η πρόταση του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος ζήτησε να συσταθεί επιτροπή από μέλη όλων των δημοτικών παρατάξεων, να κωδικοποιηθούν οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και οι παρατηρήσεις πάνω στον Καλλικράτη, να έρθει στη συνέχεια το θέμα προς συζήτηση για λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και να ληφθεί υπόψη και η άποψη της ΠΕΔΙΝ, η οποία θα συνεδριάσει σε 10 περίπου ημέρες, καθώς και η άποψη των δημοτών. Η πρόταση του Δημάρχου Κέρκυρας συγκέντρωσε τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και υπερίσχυσε.
 Υπήρξαν και οι προτάσεις του κ. Αυλωνίτη και της κας. Υδραίου για άμεση λήψη απόφασης για σύσταση περισσοτέρων του ενός Δήμων (ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των δύο παρατάξεων, ενώ παρών δήλωσαν οι κ.κ. Λαβράνος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Διαβάτης, η πρόταση του κ. Ραιδεστινού για άμεση δημόσια διαβούλευση για το θέμα (συγκέντρωσε την ψήφο της παράταξής του) καθώς και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση του Καλλικράτη, καθιέρωση απλής αναλογικής και χωροταξικός σχεδιασμός μέσα από σύμφωνη γνώμη των κατοίκων (συγκέντρωσε τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...