Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Αδελφοποίηση της Κέρκυρας με την αμερικανική πόλη Βηθλεέμ (Video)


Ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, βρίσκεται στις ΗΠΑ για την αδελφοποίηση του νησιού του με την αμερικανική πόλη Βηθλεέμ. Παράλληλα, κάνει επαφές για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα για την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών...
στο νησί των Φαιάκων.
 «Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, μαζί με φίλους μου από Ερείκουσα, Μαθράκι, Οθωνούς και ιδιαίτερα τον Βασίλη τον Αργυρό από τη Βηθλεέμ της Πενσυλβανίας, ο οποίος ήταν ο συνεργάτης για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα προβολής των ελληνικών θεμάτων από το διευθυντή του Γραφείου, Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η Ομογένεια είναι αυτή που ενώνει, ουσιαστικά, τις δύο πόλεις Βηθλεέμ και Κέρκυρα. Οι Έλληνες έχουν ισχυρή παρουσία στον δήμο τους. Μέσα από την Εκκλησία και τις δραστηριότητές της, διαπίστωσα ότι κρατάνε ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας, αλλά και της πατρίδας μας και του πολιτισμού μας. Οι δύο πόλεις έχουν και τουρισμό και πολιτισμό -είμαστε στον παγκόσμιο κατάλογο της UNESCO- και βεβαίως έχουν και αγροτική παραγωγή. Διαθέτουν κάμπους και καλλιεργήσιμο έδαφος. Εμείς, βεβαίως, ζούμε κυρίως από τον τουρισμό και δευτερευόντως από την αγροτική οικονομία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει. Ωστόσο, η καλλιέργεια της ελιάς δίνει την αισθητική ταυτότητα στο νησί μας, η οποία βοηθάει στην εικόνα των νησιών».

Ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε ότι «το γεγονός που είμαστε στην UNESCO είναι φυσικά πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο τα κάστρα μας, είναι η πόλη στο σύνολό της. Όπως σας ανέφερα, εμείς ζούμε από το τουριστικό εισόδημα. Διαπιστώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια και ενώ παλαιότερα η Κέρκυρα ήταν από τους πρώτους προορισμούς για τους Αμερικανούς, υπάρχει μια διστακτικότητα προς το νησί μας. Έρχονται μεν με κρουαζιέρες, ωστόσο βλέπω μια διστακτικότητα στο σκέλος της ασφάλειας» και υπογράμμισε:

«Αποφασίσαμε με τον δήμαρχο της Βηθλεέμ να συνεργαστούμε για να περάσουμε το μήνυμα ότι η Κέρκυρα είναι και φιλόξενος και ασφαλής προορισμός, πέρα από τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες κλπ. Εγώ πιστεύω στη διπλωματία των πόλεων. Η πολιτεία κάνει τις δικές της δράσεις, αλλά και εμείς, ως τοπική κοινωνία, μας ενδιαφέρει και το εισόδημα και η κοινωνική συνοχή των συμπολιτών μας. Θα αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτή τη σχέση της αδελφοποίησης για να περάσουμε, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, το μήνυμα της ασφάλειας και φιλοξενίας στο νησί. Αυτό είναι το όπλο μας για να πείσουμε περισσότερους Αμερικανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα την Κέρκυρα. Εγώ, ως Δήμαρχος, έχω υποχρέωση να προσπαθήσω να έρθουν περισσότεροι στο νησί μας. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη αυτόν το θεμιτό ανταγωνισμό, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Μιλάμε για τη βελτίωση του τουριστικού εισοδήματος και αυτή προέρχεται και από το ποιοι σε επισκέπτονται. Φαίνεται και εκ του αποτελέσματος και από μετρήσεις ότι οι Αμερικανοί, έστω και το μικρό χρόνο που μένουν στο νησί μας, δαπανούν αρκετά χρήματα. Προσπαθούμε λοιπόν, όχι μόνο να φέρουμε αριθμητικά περισσότερους τουρίστες, αλλά και αυτούς που έχουν καλύτερο πορτοφόλι στη διάθεσή τους για τις διακοπές τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν στη Βηθλεέμ για τον σκοπό αυτό της αδελφοποίησης των πόλεων. Το πρώτο σκέλος της τελετής αδελφοποίησης των δύο πόλεων Βηθλεέμ - Κέρκυρας θα γίνει σήμερα στη Βηθλεέμ, κατά την οποία ο δήμαρχος της Βηθλεέμ κι εγώ θα υπογράψουμε τη διακήρυξη της αδελφοποίησης των πόλεών μας. Στις αρχές του καλοκαιριού, ο δήμαρχος της Βηθλεέμ θα έρθει στην Κέρκυρα, όπου θα υπογράψουμε, σε παρόμοια τελετή, την αδελφοποίηση των πόλεών μας». Ο δήμαρχος Κέρκυρας συναντήθηκε, επίσης, στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.


Πηγή: http://www.real.gr


Πηγή: http://bethlehem.patch.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...