Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Ενώ το πλοίο "Αλέξανδρος" ξαναρχίζει αύριο Τρίτη τα δρομολόγια προς τα Διαπόντια νησιά, τα προβλήματα με τα λιμάνια στα νησιά και στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών παραμένουν άλυτα από την πολιτεία!

Και ενώ το πλοίο "Αλέξανδρος" ξαναρχίζει από αύριο Τρίτη  τα δρομολόγια προς τα Διαπόντια νησιά, μετά τον προγραμματισμένο ετήσιο έλεγχο που πραγματοποίησε στον Πειραιά,  τα προβλήματα με τα λιμάνια στα νησιά και στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών παραμένουν άλυτα από την πολιτεία!
Στο λιμάνι Άμμου Οθωνών υπάρχει εδώ και μήνες πρόσχωση, και είναι αμφίβολη...
η προσέγγιση του πλοίου της άγονης γραμμής αύριο στο λιμάνι!
Το ίδιο ισχύει και με το λιμάνι Μαθρακίου, όπου η μεγάλη συσσώρευση φυκιών εμποδίζει την  προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι!
Το λιμάνι Αυλάκια Οθωνών δεν έχει ακόμη παραληφθεί, ενώ εκκρεμεί και η τοποθέτηση των φωτοσημαντήρων από την υπηρεσία φάρων του Πολεμικού Ναυτικού. Προ ημερών έγινε η προμήθεια των δύο επιπλέον φωτοσημαντήρων που απαιτούνται, μετά από μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία 17 ολόκληρων  μηνών!  Απαιτείται ακόμη η κατασκευή  δύο μπλοκιών που θα απαιτηθούν για την πόντιση των δύο φωτοσημαντήρων!
Η πόντιση και των τεσσάρων φωτοσημαντήρων (οι δύο βρίσκονται στο νησί εδώ και 17 μήνες) δεν θα γίνει γρηγορότερα από τους δύο μήνες σύμφωνα με την Υπηρεσία Φάρων!
Ακόμη και με την τοποθέτηση των φωτοσημαντήρων, είναι αμφίβολο αν το πλοίο της άγονης γραμμής θα μπορεί να προσεγγίζει το λιμάνι Αυλάκια, εξαιτίας των μετρήσεων του βάθους της λιμενολεκάνης που κατέγραψε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.
Το λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών είναι ανενεργό, εξαιτίας των προσχώσεων που παρουσιάζει,  και ήδη το πλοίο "Πήγασος" πραγματοποιεί τα δρομολόγια από και προς τα Διαπόντια από την Παλαιοκαστρίτσα!
Και ενώ αυτά τα προβλήματα ήταν γνωστά εδώ και δύο και πλέον μήνα στους αρμόδιους, και έπρεπε να είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ο καθένας από τη μεριά του προσπαθούσε να απαλλαγή από την υποχρέωση εκβάθυνσης των λιμανιών!!!
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ότι την υποχρέωση εκβάθυνσης των λιμανιών Άμμου και Μαθρακίου αναλαμβάνει ο Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. και του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών η Περιφέρεια!!
Δυστυχώς κανείς  δεν σκέφτηκε για άλλη μια φορά, και μάλιστα ενόψει Πάσχα, τους ακρίτες των νησιών μας, που κρατούν μόνοι τους τις Θερμοπύλες, παρά την προσπάθεια του Ελληνικού Κράτους να τις εγκαταλείψουν! 
Να είναι σίγουροι όμως οι αρμόδιοι, ότι οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων δεν θα εγκαταλείψουν τις Θερμοπύλες!!! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...