Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Διεκδικούν την αντιμισθία τους οι αντιδήμαρχοι μικρών νησιών


Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 εκδόθηκε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στο άρθρο 9 όριζε τη συνέχιση της αντιμισθίας των 10 αντιδημάρχων νησιών που με την υπογραφή του Μνημονίου το Μάρτιο του 2012 καταργείτο. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την Τρίτη 2 Απριλίου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Πέντε από τους δέκα νησιωτικούς αντιδημάρχους... των τριών πολυνησιακών δήμων, μεταξύ των οποίων και η αντιδήμαρχος Κουφονησίων, Κατερίνα Συμιγδαλά, βρέθηκαν στη Βουλή και είχαν συναντήσεις με βουλευτές των κομμάτων για να υποστηρίξουν τη συνέχιση της αντιμισθίας τους. Τι δήλωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Μαθρακίου από το δήμο Κερκύρας, Σπύρος Αργυρός

 Όπως δήλωσε στο Naxos News, ο αντιδήμαρχος Μαθρακίου, όλοι οι βουλευτές ήταν θετικοί ως προς τη συνέχιση της αντιμισθίας τους και αναμένουν τη θετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής προς στην Ολομέλεια όπου αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η συνολική ετήσια δαπάνη για τους 10 αντιδημάρχους, ανέρχεται στις 120.000 ευρώ και αν οι ίδιοι κρίνουν το ποσό ως μικρό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει εισηγηθεί την κατάργησή της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αντιμισθίες των αιρετών έχουν ήδη περικοπεί, ενώ 174 αντιδήμαρχοι σε δήμους όλης της χώρας που ελάμβαναν αντιμισθία, δεν θα λαμβάνουν. 

Πάντως, οι αντιδήμαρχοι των μικρών νησιών πολυνησιακών δήμων είναι ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών και αναμένουν την ψήφιση της συνέχισης της αντιμισθίας τους από τη Βουλή.

Ο κ. Αργυρός, επισημαίνει, ότι τα νησιά που δεν αποτέλεσαν δήμους, αλλά συνενώθηκαν σε πολυνησιακούς δήμους, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν αντιδημάρχους, αφού ουσιαστικά αυτό θα συνέβαινε εάν καταργείτο η αντιμισθία τους και να έμεναν αποκομένα από τις κεντρικές δημοτικές διοικήσεις.

Μάλιστα, στέλνει μήνυμα μέσω του Naxos News προς τους Μικροκυκλαδίτες, τονίζοντας, ότι "όταν είμαστε όλοι ενωμένοι θα μπορούμε να πετυχαίνουμε πολλά πράγματα για τους κατοίκους και τα μικρά νησιά".

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...