Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Επιστολή Αντιδημάρχου Μαθρακίου με αίτημα να διαπιστωθεί αν το σημείο πρόσχωσης του λιμανιού με φύκια εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία!

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας έστειλε ο Αντιδήμαρχος Μαθρακίου  Σπύρος Ε. Αργυρός με την οποία ζητά να διαπιστωθεί εάν το σημείο του λιμανιού του Μαθρακίου, που τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζει πρόσχωση από φύκια, είναι εστία μόλυνσης και αν ναι σε ποιο βαθμό επικινδυνότητας και ποιες οι απαιτούμενες προφυλάξεις ή και απαγορεύσεις για την προστασία των πολιτών. Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Αντιδημάρχου:


Κύριοι,
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή λόγω ενός σοβαρού προβλήματος και των εν συνεχεία αυτού παραπόνων των κατοίκων της νήσου Μαθρακίου, που έχει προκύψει από την πρόσχωση του λιμανιού, με φύκια.
Η πρόσχωση του λιμανιού του Μαθρακίου, έχει αρχίσει σταδιακά εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η εσωτερική λεκάνη του να είναι εντελώς απροσπέλαστη.
Τα τελευταία δύο χρόνια η ατμόσφαιρα στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού (και πολλές φορές εξαιτίας των δυνατών ανέμων σε όλο το νησί), είναι αποπνιχτική από τα λιμνάζοντα, μαύρα νερά και τη σήψη των φυκιών.
Επειδή:
Α) οι κάτοικοι αγωνιούν για την υγεία τους
Β) το λιμάνι είναι το μοναδικό σημείο πρόσβασης του νησιού, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για προμηθευτές, επισκέπτες και διερχόμενους ψαράδες.
Γ) εμείς δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσουμε στα αγωνιώδη ερωτήματά τους, σχετικά με το εάν η κατάσταση αυτή είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό ή όχι.
Παρακαλούμε, όπως το συντομότερο δυνατόν και λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας εν όψη της θερινής περιόδου, κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν το σημείο αυτό είναι εστία μόλυνσης και αν ναι σε ποιο βαθμό επικινδυνότητας και ποιες οι απαιτούμενες προφυλάξεις ή και απαγορεύσεις για την προστασία των πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος
Δημοτικής Ενότητας Μαθρακίου


Σπυρίδων Ε. Αργυρός
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...