Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Δ. Κέρκυρας: Στην τελική ευθεία η έρευνα για την κακοδιαχείριση

Στην τελική ευθεία και στο δρόμο προς τις αρμόδιες αρχές βρίσκεται η υπόθεση με τις καταγγελίες για παραποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου της Κέρκυρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από την έρευνα, προκύπτουν «βάσιμα στοιχεία» για «παραποίηση» αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που αγγίζουν τις διακόσιες. Εγείρονται έτσι ερωτήματα για το αν η «παραποίηση» αυτή αποτελεί μέρος μιας συνήθους γραφειοκρατικής διαδικασίας ή υποκρύπτει κακοδιαχείριση ακόμα και εξυπηρέτηση συμφερόντων, όπως επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες.
Το θέμα της έρευνας για τις παραποιήσεις...
αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ξεκίνησε όταν στις 18 Φεβρουαρίου 2013 στο τμήμα του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κέρκυρας, έφτασε σχετική καταγγελία. Εμπεριείχε, πλήθος υλικού και καταχωρήθηκε με τον  αριθ. πρωτ. 9889/18-02-2013. Η καταγγελία έγινε τον Φεβρουάριο και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της.
Η ιστορία με τις καταγγελίες για παραποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι καινούργια και λογικά τελεί εν γνώσει του σώματος.  Και αυτό γιατί στις 30 Απριλίου του 2013 έφτασε στο δήμο της Κέρκυρας έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ιονίου, με αρ πρωτ 6902/3210, στο οποίο αναφέρεται σε καταγγελία για «τροποποιήσεις» δύο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν την νομική υπόσταση της ΜΑΕΔΗΚ. Από το έγγραφο- που όπως επισημαίνεται θα πρέπει να δοθεί με …απόδειξη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους- δεν προκύπτει αβάσιμο των καταγγελλομένων.
Τέλος από τις 24 Απριλίου 2013 έχει πρωτοκολληθεί στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αίτημα πολίτη να συζητηθούν δηλώσεις νυν δημοτικού συμβούλου που υποστήριζαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις θεμάτων που ενώ δεν είχαν συζητηθεί εμφανίζονταν να είχαν ψηφιστεί ομόφωνα.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...