Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Αξιωματικοί του Λιμενικού στο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη. Επίσκεψη αύριο στα Διαπόντια Νησιά


Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε σήμερα ο Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος Ιονίων Νήσων Γιώργος Μπούρας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη και τον Λιμενάρχη Κέρκυρας Σπύρο Κοντομάρη. 
Και από τις δύο πλευρές, αφενός μεν έγινε λόγος για ...υποδειγματική συνεργασία αφετέρου συζητήθηκε το θέμα των μικρών λιμανιών, τα οποία χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, και έχει δημιουργηθεί εμπλοκή καθώς δεν υπάρχει φορέας διαχείρισής τους. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε την άσκηση πίεσης και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να βρεθεί λύση με το αρμόδιο Υπουργείο. 

Τέλος οι αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος ζήτησαν τη συνδρομή του Δημάρχου Κέρκυρας για να τους διατεθεί, αφού επισκευαστεί, κτίριο στην περιοχή Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας. Ο Δήμαρχος δήλωσε θετικός στο αίτημα του Λιμεναρχείου και ενημέρωσε ότι ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες, με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου της περιοχής Γ. Φωτεινού, έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να παραδοθεί προς χρήση το κτίριο. 

Επίσης οι αξιωματικοί του λιμενικού επισκέφθηκαν και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου. 

Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, συζήτησαν θέματα που αφορούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες – λιμενικές εγκαταστάσεις και την ασφάλεια στην ναυσιπλοΐα. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε σχέση με τις λιμενικές εγκαταστάσεις και την προσβασιμότητα των Νησιών μας 

Επίσης ο κ. Σ. Σπύρου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις ακυρώσεις δρομολογίων, εγκεκριμένων από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο, 4 Ιουνίου 2013, ο Υποναύαρχος κ. Γ.Μπούρας, με τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό) στα Διαπόντια Νησιά.

Στην επίσκεψη αυτή θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.


Πηγή: http://www.ert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...