Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Γκίκας: Δήμο στα Διαπόντια Νησιά για εθνικούς και ουσιαστικούς λόγους!

Σε δηλώσεις για το θέμα της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», προέβη ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι η δημιουργία 3 Δήμων στην Κέρκυρα συνιστά θετική εξέλιξη, ενώ τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Δήμου Διαποντίων Νήσων. 
Οι δηλώσεις έχουν ως εξής:
«Όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα σε συνεντεύξεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αλλαγή του χωροταξικού για τους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους. Είχα μάλιστα την ευκαιρία χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Υπουργό, να το επιβεβαιώσω. Από την αρχή που ετέθη το θέμα του χωροταξικού, έχω δηλώσει ότιθεωρώ τη δημιουργία τριών ή τεσσάρων Δήμων στην Κέρκυρα, ένα πιο λειτουργικό σχήμα το οποίο θα υπηρετεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα τους πολίτες. Συνεπώς η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά μια θετική εξέλιξη. Βεβαίως ο νόμος για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» θα πρέπει να διασφαλίζει και να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των νέων Δήμων, άλλως χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, η μεταρρύθμιση θα είναι θνησιγενής.
Επιθυμώ επίσης να αναφερθώ και στο ζήτημα των Διαποντίων Νήσων. Έχω πολλές φορές δηλώσει, ότι για Εθνικούς, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Δήμου Διαποντίων Νήσων. Αν και απ’ ότι διαρρέεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, το θέμα παραμένει ανοικτό και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Για το λόγο αυτό απέστειλα σχετική επιστολή στον κ. Μιχελάκη. Πάντως – και μιλώντας με αρκετούς φίλους από τα Διαπόντια - σε περίπτωση που η προσπάθεια για το Δήμο Διαποντίων δεν ευδοκιμήσει, η υπαγωγή των νησιών στον κεντρικό Δήμο (πόλη) προτιμάται από την ένταξή τους στο Δήμο του Βορρά. Βεβαίως όλα αυτά θα συζητηθούν εν εκτάσει τις επόμενες ημέρες.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...