Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή των Αντιδημάρχων Διαποντίων στον Υπουργό Ναυτιλίας για τα δρομολόγια της «άγονης» γραμμής

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
θεωρούμε ότι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης στις απομακρυσμένες περιοχές είναι ο συνδετικός κρίκος, ώστε να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τις θέσεις και τις απόψεις των κατοίκων, όσον αφορά τα καθημερινά τους προβλήματα.
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής σε συζητήσεις με τους προκατόχους σας είχε επισημάνει την αναγκαιότητα της δρομολόγησης ενός επιδοτούμενου φορτηγού πλοίου για τη μεταφορά...

οικοδομικών υλικών μεγάλων φορτηγών – μηχανημάτων – καυσίμων και εμπορευμάτων.
Ενόψει του μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών  στις 19 Νοεμβρίου 2013,  ως Αντιδήμαρχοι των τριών νησιών και συμφωνώντας με τις απόψεις του Δημάρχου μας, σας μεταφέρουμε τις θέσεις της πλειοψηφίας των κατοίκων, οι οποίες θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο επικείμενο  διαγωνισμό:
1.Τη διατήρηση των υφισταμένων δρομολογίων τόσο από τη πόλη της Κέρκυρας προς τα Διαπόντια , όσο και από τη δρομολογιακή γραμμή ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ-ΜΑΘΡΑΚΙ –ΟΘΩΝΟΙ. Η διατήρηση των παραπάνω δρομολογίων χειμώνα καλοκαίρι εξυπηρετεί μέγιστα τους κατοίκους, λόγω των καθημερινών ζητημάτων που τους απασχολούν(ιατρικά ζητήματα, συναλλαγές με υπηρεσίες στην πόλη της Κέρκυρας, μεταφορά τροφίμων) 
2. Τη δρομολόγηση επιδοτούμενης γραμμής φορτηγού πλοίου ανοικτού τύπου τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για μεταφορά οικοδομικών υλικών ,τροφίμων ,καυσίμων κ.λπ. Τα παραπάνω είναι εφικτό να μεταφερθούν με το συγκεκριμένο πλοίο , το οποίο όπως γνωρίζετε δεν έχει τη δυνατότητα  μεταφοράς  επιβατών.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα ακριτικά νησιά της χώρας μας, είμαστε σίγουροι ότι οι προτάσεις μας θα τύχουν της δέουσας προσοχής από μέρους σας και θα συμπεριληφθούν στο νέο διαγωνισμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...