Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Κουίκ: Και με την ψήφο των ΑΝΕΛ η διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας

Τη στήριξη των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα έχει νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη διάσπαση των δήμων Κέρκυρας και Ρόδου, όταν ο Μιχελάκης το φέρει στη Βουλή.
Αυτό προανήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος Τέρενς Κουικ, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά σήμερα από δημοσιογράφο στη Σάμο. Ο κ. Κουίκ, ο οποίος έχει ως αρμοδιότητα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νησιών...
 του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου, υποστήριξε τη διάσπαση Λέσβου και Κέρκυρας ζητώντας μάλιστα να δημιουργηθεί και αυτόνομος δήμος Διαποντίων Νήσων.
Μετέφερε την ανάλογη θέση που έχουν εκφράσει οι νομαρχιακές επιτροπές των ΑΝΕΛ σε Κέρκυρα και Λέσβο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι διάσπαση του ενιαίου δήμου θα πρέπει να γίνει και στη Σάμο, όπου τοπικοί φορείς ζητούν δύο δήμους.

Η δήλωση Κουίκ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πάνω απ’ όλα, αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες.

Στις αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στην Κέρκυρα, τόσο στο Βορρά, όσο και στο Νότο, όσο και συνομιλώντας με τους Αντιδημάρχους των τριών Διαποντίων νήσων, δέχθηκα την έκκληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων να πάψει το νησί να είναι ένας Δήμος.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η εγωιστική και καταστροφική πολιτική Ραγκούση έφερε την Κέρκυρα σε μία κατάσταση αδυναμίας αυτοδιοικητικής διοίκησής της.

Με τη σύμφωνη γνώμη των Πολιτευτών και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κέρκυρας, θα στηρίξουμε οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση η οποία θα χωρίσει το κυρίως νησί σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Πόλη, Βορράς, Νότος) και σε ξεχωριστούς Δήμους τους Παξούς- Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά, αν και καλό θα ήταν Μαθράκι, Οθωνοί και Ερείκουσσα να είναι ξεχωριστοί Δήμοι, όπως συμβαίνει και με μικρά νησιά του Αιγαίου (πχ Άη- Στράτης, Φούρνοι κ.λ.π.).

Αυτά που προαναφέρω ισχύουν και για τη Λέσβο, για την οποία έχω καταθέσει τουλάχιστον δύο Ερωτήσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, ο οποίος όταν ήταν Βουλευτής του νησιού είχε ξεκινήσει τον αγώνα εναντίον του εκτρώματος Ραγκούση, έχοντας μάλιστα - όπως μου έχει αποκαλύψει - τη διαβεβαίωση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι η Λέσβος πρέπει να ακολουθήσει την εισήγηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για «σπάσιμο» του νησιού σε όσους Δήμους επιβάλλει η τεράστια έκταση της Λέσβου, οι τρεις κόλποι της και τα δύο βουνά της.

Παράλληλα, διαπιστώνω και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών για καλλικρατική αλλαγή και στη Σάμο, όπου ζητούν δύο Δήμους. Και φυσικά δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε.

Αλλά μακρυά σε κυβερνητικά παιγνίδια με Ικαρία και Φούρνους ή Αγαθονήσι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε να πάρουν θέση και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως και οι άλλοι φορείς. Μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό αγωνιζόμαστε μόνοι μας».

 Πηγή: http://www.corfupress.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...