Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Σπύρου στον πρόεδρο της ΔΕΗ για μόνιμο εναερίτη στους Οθωνούς

Η νέα πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, εξ αιτίας της οποίας παρέμηνε προχτές το νησί μια μέρα χωρίς ρεύμα, προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ζητώντας να εκγατασταθεί τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες ένας τεχνίτης εναερίτης μονίμως στους Οθωνούς, ώστε να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε δυσλειτουργία στην παροχή ηλεκτροδότησης.
.
Ολόκληρη η επιστολή Σπύρου:

Με αφορμή τη διακοπή ρεύματος στους Οθωνούς, που έγινε προχθές λόγω κακοκαιρίας, θα ήθελα – ακόμη μια φορά – να σας επισημάνω την αναγκαιότητα παραμονής, τουλάχιστον κατά τους χειμερινούς μήνες, ενός εναερίτη στα Διαπόντια Νησιά, τα οποία  κινδυνεύουν από συχνές διακοπές ρεύματος.    Λόγω της ιδιαιτερότητας των Διαποντίων Νήσων που κι εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η παραμονή των κατοίκων σε αυτά κατά την περίοδο του Χειμώνα γίνεται ανυπόφορη, αφού η συγκοινωνία είναι αραιή και η δυνατότητα πρόσβασης δύσκολη.
 Υπάρχει σοβαρός λόγος να παραμείνουν οι κάτοικοι των Διαποντίων στον τόπο τους, που αποτελεί το δυτικό σύνορο της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η στήριξη της Πολιτείας και η παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς σε ότι αφορά δε στη δική σας αρμοδιότητα, να ηλεκτροδοτούνται απρόσκοπτα και ανελλιπώς  τα νησιά αυτά.
  Η παραμονή ενός εναερίτη στην περιοχή, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε δυσλειτουργία στην παροχή ηλεκτροδότησης, κρίνεται όχι απλά αναγκαία αλλά και σκόπιμη.
  Η εκκένωση των νησιών από τους κατοίκους, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των δυσκολιών, αντιβαίνει αφενός στον ανθρωπισμό που πρέπει να μας διακατέχει και  αφετέρου στην αναγκαιότητα – από εθνική σκοπιά – παραμονής των κατοίκων στα Διαπόντια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...