Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Η απάντηση Σπύρου στην ερώτηση Γουλή για το λιμάνι Αυλάκια Οθωνών

Κατά την χθεσινή εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιόνιων Νησιών, ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου έδωσε την εξής απάντηση στην ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Θεόδωρου Γουλή:

Η απάντηση του Περιφερειάρχη:
 
1. Οι φωτοσημαντήρες, που μετακινήθηκαν -με τα στοιχεία Β2 & Β3- έχουν μελετηθεί και τοποθετηθεί με ευθύνη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, προς την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας απέστειλε σχετικό έγγραφο για τις δικές τους ενέργειες.
  Οι δύο άλλοι φωτοσημαντήρες -Α & Β1- που έχουν τοποθετηθεί με ευθύνη της Υπηρεσίας μας, χρησιμοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της Υπηρεσίας Φάρων, έχουν μετακινηθεί & σε συνεργασία με την παραπάνω Υπηρεσία θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης ερμάτων μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
2. Για τις μετακινήσεις δεν προκύπτουν ευθύνες, διότι δεν υπάρχει κακότεχνη τοποθέτηση αλλά λάθος εκτίμηση της Υπηρεσίας Φάρων για τα βάρη των ερμάτων,.
3. Η παραλαβή του έργου αφορά ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ των δύο εργολαβιών που κατασκεύασαν τα έργα της χερσαίας ζώνης και τα έργα της λιμενολεκάνης.
  Σημειώνεται ότι το έργο στο Λιμάνι «Αυλάκια» Οθωνών δεν ολοκληρώνεται με τις δύο ανωτέρω εργολαβίες που έχουν παραληφθεί, γι’ αυτό και η Δημοτική Ενότητα Οθωνών έχει λάβει επιχορήγηση προκειμένου να μελετηθεί η προστασία από τους ΝΑ – Α ανέμους του χώρου ελλιμενισμού.
  Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Κέρκυρας μελέτη για τον προστατευτικό λιμενοβραχίονα στην είσοδο του λιμανιού που θα το προστατεύει από τους ΝΑ – Α ανέμους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...