Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Προβλήτα Φύκι Οθωνών: Χρησιμότατη μεν, αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη!


Κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '70 με σκοπό να είναι η εναλλακτική λύση προσέγγισης του εκάστοτε πλοίου της  άγονης γραμμή, και όχι μόνον, σε περίπτωση που η προσέγγισή τους στα λιμάνια Άμμου ή Αυλάκια ήταν αδύνατη, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή αυτή κατά την χειμερινή περίοδο....

Προβλήτα κατασκευασμένη σε θέση που δεν προσβάλλεται από κανένα άνεμο, πλην αυτών βόρειας προέλευσης! Και όμως την τελευταία εικοσαετία η προβλήτα αυτή έχει αφεθεί εντελώς στην τύχη της!
Δεν έχει πέσει σε αυτήν την εικοσαετία ούτε ένα κυβικό τσιμέντου στην προβλήτα, όταν το διάστημα αυτό έχουν πέσει εκατοντάδες κυβικά τσιμέντου σε παραδοσιακά μονοπάτια, ιδιωτικούς δρόμους, ιδιωτικά γκαράζ κ.λ.π., για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο! 
Τα σημάδια φθοράς του οδοστρώματος της προβλήτας και των 50 μέτρων χωματόδρομου που την χωρίζουν από τον τσιμεντοστρωμένο δρόμο Δαμασκάτικα - Φύκι είναι ορατά, σε σημείο που η πρόσβαση όχι μόνον των αυτοκινήτων, αλλά ακόμη και των επιβατών, να είναι αδύνατη!
Η τωρινή Δημοτική Κοινότητα Οθωνών έχει δώσει εντολές,  σύμφωνα με πληροφορίες, στην προμελέτη του έργου βελτίωσης του λιμανιού Αυλάκια, που έχει αναθέσει στην εταιρία TΡΙΤΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. και παραδίδεται εντός των ημερών, να συμπεριληφθεί και η προβλήτα Φύκι, έτσι ώστε ταυτόχρονα με την βελτίωση του λιμανιού Αυλάκια να επισκευαστεί και η προβλήτα Φύκι.
    Σημερινή άθλια κατάσταση προβλήτας Φύκι  (επιτόπια επίσκεψη μελετητή - Σεπτέμβρης 2013).


Άποψη προβλήτας Φύκι


.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...