Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Μιχελάκης: Μετά τις εκλογές το σπάσιμο των Δήμων - δεν αλλάζει η ρύθμιση για του ετεροδημότες

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επεσήμανε ότι το σπάσιμο των δήμων θα γίνει μετά τις εκλογές. Ειδικότερα, συνομιλώντας παράλληλα με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Πουλάκη, αντέκρουσε την κατηγορία ότι η συγκεκριμένη αλλαγή στον Καλλικράτη γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους, προσθέτοντας πως έχει ο ίδιος ζητήσει...
να συσταθεί διακομματική επιτροπή προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει 2 με 3 μήνες, και συνεπώς δεν αφορά τις επικείμενες τοπικές εκλογές: «Η Διακομματική Επιτροπή θα δουλέψει για ένα διάστημα 2-3 μηνών, άρα δεν αφορά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.
Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους ετεροδημότες: «Δεν αλλάζει τίποτα για τους ετεροδημότες. Ό,τι ίσχυε πριν στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ισχύει και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι πληροφορίες επιμένουν ότι η τροπολογία για «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου στα δύο έχει ετοιμαστεί από τους βουλευτές του νομού Νίκο Σηφουνάκη και Παύλο Βογιατζή αλλά δεν κατατέθηκε τελικά στο νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για άλλες περιοχές.ή:

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...