Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Τα δίδυμα του Β' γύρου στους 12 μεγάλους Δήμους - Όλα τα προγνωστικά πριν την κάλπη

Στο Δήμο Αθηναίων, το πιθανότερο δίδυμο του β΄ γύρου είναι αυτό του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) να έχει κι εκείνος πιθανότητες να αφήσει εκτός των υποψήφιο της ΝΔ. Το βέβαιο είναι ότι με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά, ο κ. Καμίνης θα κόψει...
πρώτος  το νήμα του τερματισμού στον α΄ γύρο.
Στο Δήμο Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή στην Αθήνα. Μόνο που το προβάδισμα του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη έναντι του υποψήφιου της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη είναι πολύ μεγάλο (διψήφιο), με αποτέλεσμα οι πιθανότητες εκλογής του να είναι αυξημένες. Προσπάθεια να μπει στο β΄ γύρο, αφήνοντας εκτός του υποψήφιο της ΝΔ, κάνει μια ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά με λίγες, μέχρι στιγμής, πιθανότητες.
Στο Δήμο Πειραιά η «ψαλίδα» μεταξύ του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και του «υποψήφιου του Ολυμπιακού» Γιάννη Μώραλη που ξεκίνησε αργά την κούρσα ξεκίνησε από διψήφια αλλά αυτή τη στιγμή έχει πέσει σε μονοψήφιο νούμερο. Με αυτό το δεδομένο, πρώτος το νήμα του α΄ γύρου αναμένεται να το κόψει ο κ. Μιχαλολιάκος, με το νικητή στο β΄ να τον κρίνουν σε μεγάλο βαθμό οι ψηφοφόροι του τρίτου, Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Δήμο Πατρέων είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία διαφορετική μάχη από τις άλλες μεγάλες πόλεις: Μάχη μεταξύ ΚΚΕ και ΝΔ. Κι αυτό γιατί ο υποψήφιος του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης αναμένεται να αναμετρηθεί στο β΄ γύρο με τον υποψήφιο της ΝΔ Κώστα Χριστόπουλο.
Στο Δήμο Ηρακλείου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κουράκης που το 2010 είχε εκλεγεί με το εντυπωσιακό 71,82% από τον α΄ γύρο, έχει πιθανότητες να επαναλάβει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή αλλά με μικρότερα ποσοστό. Σε περίπτωση που πάει στο β΄ γύρο αντίπαλο θα έχει πιθανότητα τον Βασίλη Λαμπρινό που στηρίζεται από τη ΝΔ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ.
Στο Δήμο Λαρισαίων η «μάχη» του β΄γύρου αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη που φαίνεται να προηγείται με βραχεία κεφαλή και τον Απόστολο Καλογιάννη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Τζανακούλη να έχει «εφεδρείες» καθώς κατεβαίνουν ακόμη δύο στελέχη από το χώρο της ΝΔ: Η Ρένα Καραλαριώτου και ο Ντίνος Διαμάντος
Στο Δήμο Βόλου ο άρτι αποφυλακισθείς μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Αχιλλέας Μπέος αναμένει τον αντίπαλό του στο β΄ γύρο ανάμεσα στον Μαργαρίτη Πατσιαντά του ΣΥΡΙΖΑ και το νυν δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Στο Δήμο Περιστερίου στις εκλογές του 2010 ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είχε πάρει 49,8% στον α΄ και 65,6% στο β΄ γύρο. Αν έχουμε και αυτή τη φορά β΄ γύρο, αντίπαλος του θα είναι είτε, όπως το 2010, ο (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κελάφας είτε ο Φώτης Κουγιουμτζής  από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Δήμο Αγρινίου για την είσοδό τους στο β΄ γύρο παλεύουν τρεις υποψήφιοι: Ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με τη ΝΔ Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πρώην δήμαρχος Θεστιεών με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους δύο πρώτους να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Στο Δήμο Κέρκυρας είναι πιθανόν να έχουμε επανάληψη του φαινομένου της Πάτρας με τη μάχη του β΄ γύρου να δίνεται ανάμεσα στον, προερχόμενο από τη ΝΔ, νυν δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή που, όμως, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος και τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους από το ΚΚΕ.
Στο Δήμο Ρόδου, μάχη για την είσοδο στο β΄ γύρο δίνουν τρεις υποψήφιοι:  Ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο, προερχόμενος από τη ΝΔ, αντιδήμαρχος Ρόδου, Στρατής Καρίκης και ο Γιώργος Υψηλάντης από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη στο β΄ γύρο αναμένεται να αναμετρηθούν ο, προερχόμενος από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ,  νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παπαδόπουλος. 

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/ta-didima-tou-v%CE%84-girou-stous-12-megalous-dimous-ola-ta-prognostika-prin-tin-kalpi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...