Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Υποχρεωτικό αγροτικό πριν την ειδικότητα προωθεί το Υπουργείο Υγείας

Στόχος της ρύθμισης, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, είναι η στελέχωση νοσοκομείων και άλλων ιατρικών δομών της επαρχίας με 1.000 ιατρούς ετησίως. Το αγροτικό θα έχει διάρκεια 12 μηνών.
Υποχρεωτικό «αγροτικό», διάρκειας ενός έτους, θα πρέπει να υπηρετούν όλοι οι νέοι ιατροί, σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί...
το υπουργείο Υγείας και επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίας Έθνος.
Το 12μηνο αγροτικό δεν θα αποφεύγεται, καθώς θα αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση ειδικότητας.
Στόχος της ρύθμισης, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», είναι η στελέχωση νοσοκομείων και άλλων ιατρικών δομών της επαρχίας με 1.000 ιατρούς ετησίως, δεδομένου ότι πολλές επαρχιακές μονάδες αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.
Υπό το σημερινό καθεστώς, η υπηρεσία υπαίθρου είναι μεν υποχρεωτική , αλλά μόνο στα χαρτιά, καθώς σε περίπτωση που εγκριθεί η αίτηση των νέων γιατρών για έναρξη ειδικότητας, τότε οι περισσότεροι εγκαταλείπουν το αγροτικό τους.
Παράλληλα, πολλοί υπόχρεοι επιλέγουν να υπηρετήσουν το αγροτικό τους σε μονάδες που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, ιδιαίτερα κοντά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε άλλες επαρχιακές υπηρεσίες.


Πηγή: http://www.skai.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...