Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

O Nίκος Ράλλης πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κέρκυρας

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Κέρκυρας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση τ0υ δημοτικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση. Ο Ν. Ράλλης εξελέγη πρόεδρος από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο Ν. Καλόγερος αντιπρόεδρος από την μείζονα αντιπολίτευση, ενώ ο Ν. Κορακιανίτης επίσης από την πλειοψηφία στη θέση του γραμματέα.
Στη διαδικασία στην οποία προήδρευσε...
ο πλειοψηφών σύμβουλος Αντ. Γεωργόπουλος, ο κ. Ράλλης πήρε 31 ψήφους στη πρώτη ψηφοφορία επί 48  παρόντων(απουσίαζε ο ο Γ. Τρεπεκλής λόγω πένθους) ενώ βρέθηκαν 17 λευκά.
Ο Ν. Καλόγερος εκλέχθηκε στην τρίτη ψηφοφορία με 26 ψήφους και 22 λευκά. Στην πρώτη έλαβε 15 ψήφους και 33 λευκά και στην δεύτερη  23 ψήφους και 24 λευκά.
Ο Ν. Κορακιανίτης εξελέγη στην πρώτη ψηφοφορία με 29 ψήφους και 18 λευκά.
Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποσχέθηκε ότι  το προεδρείο “θα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, της δεοντολογίας και της συλλογικότητας”, ενώ δεσμεύθηκε να φέρει μετά από διαβούλευση αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου, “προκειμένου να ξεφύγει από τα σημερινά ασφυκτικά πλαίσια που ορίζει το Υπ. Εσωτερικών”.
Το Δ.Σ. Κέρκυρας προχώρησε ακόμη στην εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής.

Πηγή:  http://www.corfutime.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...