Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Και ενώ η ώρα των προστίμων έφθασε, η χωματερή στο "Φύκι" Οθωνών είναι σε άθλια κατάσταση, με ευθύνη του Δήμου Κέρκυρας

Σημερινή κατάσταση χωματερής στη θέση "Φύκι" Οθωνών
Στις 2 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα για τη λειτουργία δεκάδων παράνομων χωματερών. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η χώρα θα κληθεί να καταβάλει άμεσα 22 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 54.450 ευρώ για κάθε ημέρα μέχρι...
το κλείσιμο και την αποκατάσταση και της τελευταίας χωματερής.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 49 χωματερές: 18 στην Πελοπόννησο, 16 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο, 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και οι υπόλοιπες διάσπαρτες σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ των διάσπαρτων χωματερών είναι και η χωματερή στο "Φύκι" Οθωνών, η οποία βρίσκεται στη χειρότερη από ποτέ κατάσταση, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κέρκυρας, όπως φαίνεται και από τις σημερινές φωτογραφίες.
Τουλάχιστον μέχρι πρότινος υπήρξε ενδιαφέρον από το Δήμο, ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να καλύπτονται τα σκουπίδια με χώμα.
Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει ανατεθεί μελέτη για την αποκατάσταση της χωματερής, χωρίς όμως ακόμη να έχει παραδοθεί από το μελετητή.
Επιπλέον η προμήθεια για τον σταθμό μεταφόρτωσης με σκοπό την μεταφορά των σκουπιδιών από το νησί στην Κέρκυρα κάπου έχει βαλτώσει.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση, τα πρόστιμα θα μεταβιβάζονται στους δήμους (ή τις περιφέρειες). Ο επιμερισμός θα βασίζεται κατά 40% στο πληθυσμιακό μέγεθος του δήμου και κατά 60% στον βαθμό συμμόρφωσης.
Και το ερώτημα είναι τι φταίει ο μόνιμος κάτοικος των Οθωνών να πληρώνει πρόστιμα, όταν οι καρεκλοκένταυροι στην Κέρκυρα περί άλλων τυρβάζουν;

Σημερινή κατάσταση χωματερής στη θέση "Φύκι" Οθωνών
Σημερινή κατάσταση χωματερής στη θέση "Φύκι" Οθωνών


Σημερινή κατάσταση χωματερής στη θέση "Φύκι" Οθωνών

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για τις παράνομες χωματερές της  εφημερίδας Δημοκρατική:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...