Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Έληξε και ο αποκλεισμός των Οθωνών από το λιμάνι της Κέρκυρας!

Την περασμένη Πέμπτη, για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες, προσέγγισε το πλοίο της άγονης γραμμής το λιμάνι Άμμου Οθωνών!
Ταυτόχρονα έληξε και ο αποκλεισμός του νησιού από το λιμάνι της Κέρκυρας.
Αιτία του αποκλεισμού η συνηθισμένη πρόσχωση του λιμανιού Άμμου.
Να σημειωθεί ότι άδεια για τον καθαρισμό του λιμανιού είχε δοθεί...
από το Υπουργείο από τον Απρίλιο του 2014, χωρίς οι καθ ύλην αρμόδιοι Ο.Λ.ΚΕ., Δήμος και Περιφέρεια να ενδιαφερθούν για τον καθαρισμό του, αφήνοντας έτσι τους ακρίτες μόνιμους κάτοικους του νησιού στη μοίρα τους.
Ο καθαρισμός του λιμανιού έγινε στις 14 Φεβρουαρίου με την ίδια μέθοδο που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία έτη, δηλαδή με ρυμουλκό.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ουδείς γνωρίζει, σύμφωνα και με δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Οθωνών στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel, ποιος έδωσε εντολή στον πλοιοκτήτη του ρυμουλκού να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό του λιμανιού.
Δηλώσεις στον ίδιο σταθμό έκανε και ο πλοιοκτήτης του ρυμουλκού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με δική του πρωτοβουλία έγινε ο καθαρισμός!
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι την περασμένη Τρίτη, και μετά τον καθαρισμό του λιμανιού, ο Ο.Λ.ΚΕ. δημοπράτησε έργο για τον καθαρισμό των λιμανιών Άμμου Οθωνών και Μαθρακίου!

Να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στον καθαρισμό του λιμανιού παρατηρείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που η πρώην Κοινότητα Οθωνών εντάχτηκε στο Δήμο Κέρκυρας, αφού η πρώην Κοινότητα Οθωνών κάθε χρόνο εξασφάλιζε την απαιτούμενη πίστωση και ενεργούσε άμεσα όταν παρουσιαζόταν το πρόβλημα.

Θα πρέπει στο εξής, οι καθ ύλην αρμόδιοι, να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν την υποχρέωση να προχωρούν άμεσα στον καθαρισμό του λιμανιού Άμμου Οθωνών, κάθε φορά που παρουσιάζεται το πρόβλημα πρόσχωσης, και αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί το λιμάνι Αυλάκια.

Δείτε σχετικές με το θέμα δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οθωνών, Προέδρου ΚΙ.Π.Π.Κ.Ο και πλοιοκτήτη του ρυμουλκού στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...