Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

AN.EΛ. Κέρκυρας: Δεν φταίει το ΥΠΕΘΑ για τη μη κάλυψη των Διαποντίων με στρατιωτικό γιατρό

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθιστούμε σαφές ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουδέποτε εξέδωσε λίστα νησιωτικών ή δυσπρόσιτων περιοχών για στελέχωση από στρατιωτικούς γιατρούς.
Το Υπουργείο αναγνωρίζοντας τον εθνικής σημασίας ρόλο των ακριτικών νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και τις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων τους, δρομολογεί την τοποθέτηση στρατεύσιμων γιατρών οι οποίοι παράλληλα με τη στρατιωτική τους...
θητεία θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων σε ιατρική περίθαλψη.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται σημαντική υγειονομική ανάσα στους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών και αποδεικνύεται ότι όπου υπάρχει πολιτική βούληση και ευελιξία, υπάρχουν λύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) ο οποίος απέστειλε λίστα με 17 περιφερειακά ιατρεία τα οποία χρήζουν άμεσης στελέχωσης στην οποία λίστα ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν οι ανάγκες σε γιατρούς των Διαποντίων Νήσων.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχοντας πολλάκις επισημάνει την τεράστια γεωστρατηγική-γεωοικονομική σημασία των Διαποντίων Νήσων και την υπό αυτών χαραζόμενη ΑΟΖ και με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω γεωγραφικής απομόνωσης και ελλιπούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας , προτάσσουμε την ανάγκη προστασίας τους και την εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης νησιωτικής πολιτικής και ανάπτυξης με έμφαση στην προσβασιμότητα, τη δημιουργία κινήτρων για τα μικρά νησιά και επανασχεδιασμό του “Καλλικράτη” με ενίσχυση της εκπροσώπησης τους. .
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφορά όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα άγονα και απομακρυσμένα νησιά στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Διαπόντια που για σειρά ετών βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της πολιτείας και αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία γιγαντώθηκαν με την εφαρμογή ανάλγητων και οριζόντιων αντινησιωτικών πολιτικών από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η αναφορά για απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί εξαίρεσης των Διαποντίων Νήσων από τα νησιά στα οποία θα υπηρετούν στρατιωτικοί γιατροί ,είναι αυθαίρετη ,τα δε κόμματα που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα έτη θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα των που οδήγησαν τις μικρές νησιωτικές κοινωνίες του συμπλέγματος των Διαποντίων σε απομόνωση και μαρασμό.
Υ.Γ Τι έκανε άραγε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όπως αυτά αποτυπώνονται στην επιστολή-κραυγή απόγνωσης και αγωνίας των αντιδημάρχων των 10 μικρών νησιών- εντός των οποίων και τα Διαπόντια -σε κοινή επιστολή που εστάλη στο τέως πρωθυπουργό κ. Σαμαρά το Μάιο του 2013;»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...