Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Σαμοΐλη - Δρίτσα με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας - Ιταλίας και Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά

Την Τρίτη, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα.
 Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ακτοπλοϊκή διασύνδεση Κέρκυρας -Ιταλίας. Ο κ. Σαμοΐλης έθεσε το πρόβλημα της μείωσης των δρομολογίων μεταξύ του νησιού και της Ιταλίας και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή έχει επιφέρει...
στον τουρισμό. Συζητήθηκε αναλυτικά ο αντίκτυπος σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού και τα οφέλη που είχε κατά την περίοδο που τα δρομολόγια ήταν συχνά και η επικοινωνία με την Ιταλία σταθερή. Ο Υπουργός, παρότι διευκρίνισε ότι πρόκειται για διεθνείς πλόες και δεν υπάρχει δικαίωμα επιβολής από ελληνικής πλευράς, δεσμεύτηκε να διαχειριστεί το ζήτημα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Κέρκυρας και την τοπική κοινωνία και να παρέχει τις οποιεσδήποτε διευκολύνσεις.
 Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ερείκουσα, το Μαθράκι και τους Οθωνούς. Ο κ. Υπουργός ήταν ενήμερος και διαβεβαίωσε τον κ. Σαμοΐλη ότι γίνονται ήδη μελέτες και βρίσκεται σε συζητήσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος που υφίσταται όσον αφορά κυρίως στην επιλογή του κατάλληλου μέσου με βάση τις ανάγκες των νησιών και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...