Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Πραγματοποιήθηκε στους Οθωνούς το 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής από 25-28/08/2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους Οθωνούς από το Νίκο Λυγερό, καθηγητή Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία, το 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής από 25-28/08/2015.
Μελανό σημείο, που σχολιάστηκε αρνητικά και από τους συμμετέχοντες στο Master Class, η παντελής απουσία...
της Δημοτικής Αρχής από την όλη διοργάνωση του Master Class.
Αποτέλεσμα αυτής της απουσίας είναι η μη προβολή του Master Class από τα ΜΜΕ, που θα αποτελούσε ταυτόχρονα και διαφήμιση για το νησί μας.
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Νικολούζου, είχε άλλα πιο ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθεί το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε το Master Class στο νησί μας.
Να σημειωθεί ότι το 4ο Master Class Τοποστρατηγικής είχε γίνει πέρυσι στο ακριτικό νησί του Αιγαίου Αγαθονήσι στις 27/08/2014.

Ακολουθούν σχετικά βίντεο από το  Master Class:

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία. Σύμφωνα με την κλίμακα Standford-Binet είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Μαθηματικά, συγγραφή, ποίηση, ζωγραφική είναι μερικές μόνο μερικές ασχολίες της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Η Στρατηγική και η Γεωπολιτική είναι οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αστυνομική Ακαδημία και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια του μετακόμισε στη Γαλλία.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της Άλγεβρας, της Θεωρίας Αριθμών και της Συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης του Ramanujan, μέσω υπολογιστών.
Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστική πιθανότητα μια στο εκατομμύριο.
Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, στις οποίες συμμετέχουν άτομα μόνο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 14.590 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα από Φιλοσοφία μέχρι Ζωγραφική και Κινηματογράφο.
Είναι ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την συμβουλευτική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας που τέθηκε στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...